Alan Adı IP Bilgisi Nedir?

İnternet sunucusuna bağlı olan her aygıtın tanınması için bir IP adresi ve alan adı bulunur. İnternet üzerinde aygıtınızın tanımlı olarak göründüğü adresi alan adınız ve bağlı olarak bulunduğunuz sunucuyu temsil eden IP adresinizdir.

Alan adınız internet kullanıcıları tarafından ve Google içerisinde görünen sunucu adresleriniz diyebiliriz. Alan adınız domain adresiniz olarak da adlandırılabilir. Domaini olmayan sitelere ise IP adresi ile ulaşım sağlanılır. IP adresleri aynı zamanda diğer bilgisayar aygıtları tarafından da tanınabilir. İnternet içerisindeki trafiğin doğru bir biçimde işlemesi için IP adreslerinin önemli bir yere sahip olduğu söylenilebilir.

İnternet kullanıcıları tarafından görüntülenen domainin yani alan adları üzerinden web sitesine erişim sağlıyorlar. Ayrıca alan adı içerisinde web sayfanızın içeriği ile alakalı belirmemiş olduğunuz anahtar kelimeyi bulundurmanız SEO açısından oldukça kritik durumlar arasında bulunuyor olarak biliniyor.

IP adresi sayesinde internet içerisinde bulunan cihazlar birbirini algılar ve birbiri ile iletişim kurar

IP adresinizi en kolay ve hızlı bir yöntem olan SEO araçlarımız içerisinde yer alan ‘’Alan adı IP Adresi Bulucu’’ yardımı ile hem hızlı hem de ücretsiz olarak bulabilirsiniz.

Alan adı IP sorgulayıcı ile internet üzerindeki web sayfanızın internet üzerindeki kimliğine numaralardan oluşan bir kimlik yardımı ile ulaşabilirsiniz.

Alan Adı Bulucu Nasıl Kullanılır?

Web sitemiz içerisinde ücretsiz olarak sunulmuş alan adı IP adresi bulucu sayesinde kolaylıkla IP adresinize erişebilirsiniz.

Diğer bilgisayarlar ile de kolaylıkla bağlantı kurmanızı sağlayacak IP adresinize ulaşmak için:

Web sayfamız içerisinde yer alan bölüme IP adresini öğrenmek istediğiniz URL’yi girmeniz gerekir. Daha sonrasında gönder butonuna basarak alan adı IP bilginize kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Bu sayede ilgili aygıtın IP adresine, hangi ülke içerisinde bulunduğuna ve ISP ( internet Servis Sağlayıcısı) bilgisine ulaşabilirsiniz.

Domain adresleri kolay okunabilir ve akılda kalıcı adresler olarak karşımıza çıkarken IP adresleri daha çok aygıtlar arasında kullanılan bir adrestir. Bu adres sayesinde aygıtlar aynı internet sunucusuna bağlı olmasalar dahi kolaylıkla bağlantı kurabilirler.

Alan adı üzerinden IP adresi bulmak için farklı ve daha uzun yöntemler tercih edilebilirken günümüz içerisinde internet siteleri üzerinden doğru hizmet sağlayan web siteleri yardımı ile bu bilgilere kolaylıkla erişmek artık oldukça hızlı bir şekilde gerçekleşebiliyor.

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?