Alan Adı Yaş Kontrolü

Alan adı yaşı kontrolü sayesinde web siteniz için kullanmış olduğunuz alan adı yaşını yani sitenizin domain bilgisini kolaylıkla öğrenebilirsiniz. SEO araçlarımız içerisinde bulunan alan adı yaşı kontrolü aracını kullanarak ücretsiz ve hızlı bir şekilde bu bilgiye ulaşabilirsiniz.

Alan Adı Yaşı Nedir?

Alan adı yaşı yani domain yaşı sitenin alan adının ne zamandır kullanımda olduğunu gösterir.

Alan adı yaşınızın eski olmasının SEO üzerinde oldukça olumlu etkiye sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Alan adı yaşı olarak eski olan siteler arama motoru sıralamasında daha üst sıralarda yer alabilir. Bunun nedenlerinden bahsetmek gerekirse:

Arama motorları internet siteleri ziyaretçileri için güvenilir bir sıralama oluşturmak ister yani domain yaşınızın yüksek olması site olarak daha güvenilir olarak tanımlanmasına yardımcı olabilecek etkenler arasında yer alabilir. Özellikle en çok tercih edilen arama motoru olduğu söyleyebileceğimiz Google tarafından oldukça önemli olan konular arasında bulunan web sitesinin güvenliği konusunda domain yaşı önemli bir yere sahip olabilir.

Domain yaşı ve sitenin güvenilir site olarak nitelendirilmesi birbiri ile bağlantılıdır bunun haricinde sitenizin kullandığı süre içerisinde aktif olarak kullanılması yani güncel bir web sitenizin olması da arama motoru botları tarafından önemsenen konular arasında bulunur diyebiliriz.

Arama sonuçlarında üst sıralarda yer alan sitelerin genellikle domain yaşı yüksek sitelerden oluştuğunu söyleyebiliriz.

Arama sonuçlarında arama motorları üzerinde üst sıralarda yer almanız sadece domain yaşınıza bağlı olmasa da web sitenizin domain yaşının sıralama üzerinde bir etkisi olduğunu söylemek mümkün olabilir.

Alan Adı Yaşının Ne kadar Olması Gerekiyor?

Alan adı yaşı kontrolü gerçekleştiren kişilerin merak ettiği konulardan biri ise sitenin domain yaşının kaç olması gerektiği diyebiliriz.

Bu konudan bahsetmek gerekirse kesin olarak bir bilgi olarak vermek maalesef mümkün değil diyebiliriz fakat ortalama olarak alan adı yaşı 3 yıl ve üzerinde olan web siteleri arama motorları üzerinde daha üst sıralarda yer alma açısından daha avantajlıdır diyerek yanılmayız. Alan adı yaşının 3 yıldan az olması nedeni ile arama motoru üzerinde kalıcı olmayan bir internet sitesi olarak algılanmanıza neden olabilir bu sebep ile Alan adı yaşınızın Google içerisindeki sıralamanıza etki eden öneli durumlar arasında olduğunu söylemek mümkün olabilir.

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?