Alexa Sıra Sorgulama Aracı

Alexa sıra sorgulama aracı ücretsiz olarak kullanabileceğiniz SEO araçlarımız içerisinde bulunan araçlarımızdan biridir.

Peki, Alexa Sıra Sorgulama Aracı Nasıl Çalışır?

Web sitenizin veya Alexa sıralamasını öğrenmek istediğiniz web sitenin URL’sini ilgili alana girerek alexa sıralamasını kolayca öğrenebilirsiniz.

Peki, Alexa Nedir?

 Alexa internet üzerinde bulunan siteleri sıralamaya koyar. Bu sıralama için temel aldığı belli başlı ana kriterler olduğu söylenilebilir, özellikle site ziyaretçilerinin site içerisindeki hareketlerini temel alarak işleyen bir sistemi vardır diyebiliriz. Site ziyaretçilerinin web sitesine nasıl ulaştığı ve site içerisinde ne kadar kaldığı da Alexa sıralaması içerisinde hangi sıralamada olacağınıza etki eden faktörler arasında olarak görülebilir.

Alexa Ne işe Yarar?

Alexa sıralaması temel olarak sitenize olan güveni gösterir diyebiliriz.  Alexa sıralamanız iyi durumda ise:

Kaliteli bir içerik üreticisi olduğunuz anlamına gelebilir,

Web siteniz içerisindeki dinamiği fark etmenizi sağlayabilir,

Reklam değerinizin ne derece yüksek olduğunu Alexa sayesinde anlayabilirsiniz. Reklamcılar ve pazarlamacılar tarafından sıklıkla kullanılan bir ölçüt olarak görülebilir reklam vermek isteyen kişiler Alexa içerisinde analiz yaparak reklam vereceği siteyi belirleyebilir. Yoğun trafiğe sahip olan siteler reklam verenler ve pazarlamacılar tarafından en çok tercih edilen siteler arasında görülebilir.

Rakip sitelerinizi analiz ederek yeni stratejiler oluşturabilir ve daha başarılı hale gelebilirsiniz.

Alexa sıranızı yükseltmek için etkili SEO çalışmaları işinize yarayabilir. İyi bir SEO çalışması sağlayarak Alexa sıranızı kolaylıkla yükseltebilirsiniz.

Alexa sayesinde bir web sitesinin dünya üzerinde ve bulunduğu ülke üzerinde hangi sıralamada olduğunu anlamanız mümkün olabilir.

Alexa sıralama kriterleri nelerdir?

  • Sitenin ziyaretçi sayısı
  • Siteniz içerisinde bulunulma süresi
  • Sitenizden hemen çıkma oranı
  • Web sitesine gelen ziyaretçilerin siteye hangi yolla ulaştığı
  • Web sayfanızın kaç kere görüntülendiği
  • Backlink sayısı ve kalitesi

Alexa ve SEO ilişkisi nedir?

Alexa ve SEO’nun doğrudan bağlantılı olduğunu söylemek mümkün olmayabilir fakat sitenizin ziyaretçi sayısının fazla olması SEO için etkili olabilir. Alexa sayesinde ziyaretçilerinizin sitenize hangi kelimeleri aratarak ulaştığını anlamanız mümkün olabilir. SEO stratejisi geliştirme konusunda Alexa önemli bir yere sahip olabilir.

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?