Anahtar Kelime Yoğunluğu

SEO için oldukça önemli etkenlerden biri olan anahtar kelimeleriniz yoğunluğunu SEO araçlarımız içerisinde bulunan anahtar kelime yoğunluğu hesaplama aracımız sayesinde hızlı ve ücretsiz olarak hesaplayabilir. İçeriklerinizi anahtar kelimelerine uygun olarak planlayabilirsiniz, bu sayede SEO için başarılı içerikler üretmeniz de kolaylaşabilir.

Anahtar kelime nedir? Anahtar kelimelerin SEO’ya Katkısı Nedir?

Anahtar kelimeler sayesinde SEO uyumlu olarak oluşturmuş olduğunuz içeriklerin tam olarak ne olduğu anlaşılır yani içeriğiniz içinde kullanacağınız öbeklerdir diyebiliriz. Arama motoru içerisinde internet kullanıcıları arama yaparken üretmiş olduğunuz içerik içerisindeki anahtar kelimeleri aratarak içeriğinize ulaşır. Yani içerikleriniz içerisinde anahtar kelime kullanımının ve anahtar kelime yoğunluğunun oldukça önemli olduğunu söylemek mümkün olabilir. Bunun yanı sıra internet sitesi kullanıcıları tarafından arama motoru üzerinde aranma yoğunluğu fazla olan yazı içeriğiniz ile uyumlu olan anahtar kelime seçimini doğru bir şekilde gerçekleştirir ve doğru oranda kullanırsanız SEO için çok daha başarılı bir hal alabilir web sitenizin başarısını arttırabilirsiniz.

Web siteniz için uyumlu ve başarılı anahtar kelime veya anahtar kelimeler belirledikten sonra bu kelimeleri uygun bir yoğunlukta kullanabilmek oldukça önemlidir.

İçeriğiniz için az anahtar kelime kullanmak ve bu anahtar kelimelerin içeriğiniz içerisindeki yoğunluğunuzun az miktarda olması SEO çalışmalarınızı kötü etkileyebilirken, fazla yoğun anahtar kelime tercihi ile de arama motoru içerisinde üst sıralarda yer alacağız bir yanılgıdır demek mümkün. Uygun yoğunlukta anahtar kelime kullanımı ile SEO için başarılı çalışmalar gerçekleştirebilir ve kalıcı olarak başarıya ulaşabilirsiniz.

Anahtar Kelime Yoğunluğu Ne kadar Olmalı?

İçeriğiniz içerisinde kullanacağınız anahtar kelime yoğunluğu hem içeriğinize kullanıcılar tarafından kolay bir erişim sağlanmasına yardımcı olurken hem de arama motorları botları tarafından içeriğinizin ayırt edici olduğu kolaylıkla tespit edilir. Yüzdelik olarak bakıldığı zaman önerilen anahtar kelime yoğunluğunun ortalama olarak maksimum olarak %5 olarak kullanımı öneriliyor diyebiliriz. Fakat %5 oranında anahtar kelime kullanımında arama motoru botları tarafından algılanmanız anahtar kelime yoğunluğu olarak fazla görülebilir. İdeal olarak anahtar kelime kullanım oranını ortalama değerlerde tutabileceğinizi söyleyebiliriz. Yani içeriğiniz için uygun olan anahtar kelime yoğunluğunu %2 ile %3 arasında belirlemeniz yeterli olabilir.

Anahtar kelime yoğunluğu hesaplamak için manuel oranlama sağlayabilirken hazır ve ücretsiz olarak SEO araçlarımız içerisinde sunulan anahtar kelime yoğunluğu hesaplayıcımız sayesinde de sağlayabilirsiniz.

Bu araç sayesinde web sayfanızın içeriğinde bulunan ve algılanan anahtar kelimeleri ve kullanım yoğunluklarını kolaylıkla görüntüleyebilirsiniz.

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?