Arama Motoru Bot Simülatörü Nedir?

Arama motoru botu simülatörü sayesinde web sayfanızın arama motoru botları tarafından nasıl göründüğünü kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Web sitemiz içerisinde bulunan ve tamamen ücretsiz olarak kullanabileceğiniz arama motoru bot simülatörünü kullanmak için arama web sayfanızın URL metnini ilgili alana girdikten sonra ‘’gönder’’ tuşuna basarak web sitenizin botlar tarafından nasıl görüntülendiğini kısa süre içerisinde öğrenebilirsiniz

Arama motoru Botu Nedir?

Arama motoru botları temel olarak sitenizi denetlerler farklı web sayfaları arasında gezinti sağlarlar. Web sayfaları içerisindeki bağlantıları tararlar, site içi linkleri kontrol ederler bunları site haritanıza uygun bir biçimde yaparak gerekli bilgileri alırlar. Dijital dünya içerisinde çok fazla takdir içerik ve sayfa bulunuyor arama motoru botları kontrolü sayesinde özgün içeriklerin ön palan çıkması kolaylaşıyor ve arama motoru içerisinde tekrarlayan bilgilerin ve taklitlerin barınmasını engelleniyor diyebiliriz. Doğru yapılandırılmış sayfa bağlantılarınız sayesinde dizine eklenmesini istediğiniz web sayfalarınız arama motoru dizinine eklenir ve botlar tarafından web sayfalarınız için indekslenme sağlanır. Olumlu SEO çalışmaları sayesinde diğer web siteleri arasından sıyrılarak üst sıralarda bulunmanıza yardımcı olurlar.

Arama Motoru Botları Web sayfası üzerinden hangi bilgilere erişir?

Web sayfanızda gezinen arama motoru botları web siteniz üzerinden web kullanıcıları ile aynı bilgileri toplamaz arama motoru botları web siteniz içerisinden:

  • Heading etiketi içeren başlık kısımlarınızı,
  • Meta açıklamalarınızı
  • Gelen link bağlantılarınızı ve giden link bağlantılarınızı,
  • Web sayfanız için bulunan öznitelikleri temel olarak toplarlar.

Site içerisinde yaptığınız se çalışmaları arama motoru simülatörü tarafından oldukça önemsenen bir durum olarak bilinir. Site içerisindeki SEO çalışmaları sadece site içeriği oluşturma ile ilgili değildir. Siteniz içerisinde bulundurduğunuza görseller site içi SEO çalışmalarınız için de önem taşır.

Arama Motoru Botları Web Sayfalarını Nasıl Tarıyor?

Arama motoru botları tarafından sayfanızın incelenmesi gerçekleştirilirken sadece belirli biçimlerde oluşturulmuş web sayfalarınızın incelenmesi gerçekleştirilebilir.  Arama motoru botları CSS kodlarını veya JavaScript kodlarını inceleyemez demek mümkün olabilir.

Google Botları Kontrol Edilebilir mi?

Web sitesi SEO çalışmaları arasında yer alan site içi harita yapılandırması ve ‘’Robots.txt’’ dosyası oluşturarak Google botlarını kontrol etmeniz kolaylaşabilir.

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?