Backlink Kontrol Aracı

Backlink kısaca bir internet sitesinin başka bir internet sitesi üzerine link vermesi olarak tanımlanabilir.

Backlinkler karşınıza iki farklı şekilde çıkabilir bunlar:

  • Nofollow linkler (Bu tür bağlantılarda arama motoru botları vermiş olduğunuz bağlantıyı takip edemezler yani tam olarak güvenilir olmayan ve kaynağı bilinmeyen bağlantılar için nofollow backlink kullanılabilir.)
  • Dofollow Backlink ( bu link türü sayesinde arama motoru botları bağlantısı verilmiş olan web siteye ulaşarak web sitesi için tarama gerçekleştirirler. Güvenilir kaynaklar için bu linklerin kullanılması doğru olabilir.

Backlink almanın faydaları Nelerdir?

Dofollow linkler sayesinde web sitenizin güvenilir olduğunu gösterebilirsiniz. İnternet üzerinde insanlar tarafından en değer verilen siteler arasında güvenilir olan siteler yer alır, bu nedenle internet içerisinde güvenilir bir imaj çizmek web siteniz için iyi bir durumdur. Backlinkler sayesinde arama motorların üst sıralarında yer almanız kolaylaşabilir. Arama motoru botları tarafından ziyareti artan internet siteniz içerisinde keşfedilen bağlantı sayısı ve arama motoru üzerindeki index oranınızın artacağını söylemek mümkün olabilir.

Güvenilir sitelerden aldığınız backlinkler sayesinde sitenizi ziyaret eden kişi sayısı artabilir.

Doğal ve güvenilir backlinkler sayesinde kalıcı olarak başarılı hale gelebilirsiniz.

Sitemiz içerisinde bulunan ve SEO araçlarımız arasında ücretsiz bir biçimde yer alan ‘’backlink kontrol aracı’’ sayesinde backlinklerinizi görüntüleyebilirsiniz.

Backlinklerin Google sıralamanız üzerinde oldukça etkili olduğunu söylemek mümkün. backlinkler sayesinde site sıralamanız olumlu bir biçimde etkilenebildiği gibi olumsuz da etkilenebilir bu neden ile güvenilir sitelerden backlink almanız oldukça önemlidir. Güvenilir olmayan sitelerden aldığınız backlinkleri kolaylıkla bulabilir ve bu bağlantıların kaldırılmasını sağlayabilirsiniz. Backlinkler hakkında önemli olan konulardan biri fazla backlink alınması değil güvenilir sitelerden backlink alınmasıdır diyebiliriz. Güvenilir olamayan sitelerden alınan backlinkler sizin sitenizin de güvenilirliğini sarsacak unsurlar arasında bulunabilir.

Peki, Backlink Kontrol Aracı Nasıl Çalışır?

Backlink kontrol aracımızı kullanmak için: Alan adınızı web sitemiz içerisinde bulunan uygun boşluk içerisine girmeniz gerekir. Daha sonrasında ‘’Gönder’’ butonuna tıklayarak backlinklerinizi görüntülemeniz mümkün olabilir.

Backlink aracı sayesinde sadece kendi web siteniz için değil sizin ile rakip olan ve aynı sektör içerisinde bulunduğunuz farklı web sitelerinin almış olduğu backlinkleri de görüntüleyebilir kendi siteniz için yedi stratejiler belirleyebilirsiniz.

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?