C Class Ip Doğrulama

Web Siteniz içerisinde yer alan C class IP adresi sorgulama aracımızı ücretsiz olarak kullanarak IP adresi sınıfınızı sorgulayabilir ve c sınıfı içerisinde yer alıp yer almadığını kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

IP adresi Sınıfları Nelerdir?

IP adresleri 5 farklı biçimde kategorize edilir bu başlıklar A class, B class, C class, D class, E class olarak ayrılırlar.  D ve E sınıfında yer alan IP adresleri geliştirme sınıfında olarak görüldüğünden internet üzerinde kullanımları bulunmuyor olarak biliniyor. Geri kalan sınıflar arasında bulunan IP adreslerinden en değerli olarak görülebilecek olan IP adresleri A sınıfına ait olan IP adresleridir. Diğer sınıflardaki IP adreslerine göre çok daha pahalı olan bu IP adresleri internet içerisinde altın değerinde olan IP adreslileridir demek mümkün olabilir. Fakat maliyeti oldukça yüksek olduğu için genellikle web site sahipleri B ve C sınıfındaki IP adreslerinden tercih ederek siteleri içlerinde kullanmayı tercih ederler diyebiliriz.

C Class IP Neden Tercih Edilmeli?

Maliyet olarak diğer IP adreslerine göre daha düşük maliyetler sağlasa dahi Google tarafından değerli olarak kabul edilen IP adresleri arasında olarak söylenilebilir. C class IP tercihini küçük ve orta boyutlu işletmeler gönül rahatlığı ile yapabilecekken çok büyük işletmeler için class IP’ler yerine B veya A class IP adresleri önerilebilir.

C sınıfı IP adresi kullanarak kaliteli SEO çalışmaları sayesinde web sitenizin Google üzerinde üst sıralarda yer alması kolaylaşabilir.

Backlink alımlarınız için de oldukça fayda sağlayabilir olarak bahsedilmesi mümkün olan C class IP adresi seçimi iyi bir tercih olabilir. C class bir IP’ye sahipseniz ve B veya A class olan bir IP adresi üzerinden backlink alımı sağlıyorsanız bu Google tarafından direkt olarak fark edilebilir ve web siteniz için oldukça büyük bir fayda sağlayabilir.

Tamamen ücretsiz olarak sunulan IP class sorgulama işleminizi hızlı olarak kullanabilmeniz adına sadece bir alan adını sorgulamanız gerekmez. Farklı alan adlarını aynı anda pratik bir biçimde sorgulamanız mümkün olabilir.  Bu sayede pek çok farklı URL metnini aynı anda sorgulayabilirsiniz. Backlink çalışmalarınız için de bir strateji oluşturmak bu araç sayesinde mümkün olabilir.

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?