DA Puan Sorgulama

DA puan değeriniz web sitenizin arama motoru sonuçlarında hangi sırada yer aldığı ile oldukça ilgilidir. DA puanınızı web sitemiz içerisinde yer alan DA puan sorgulama aracımız sayesinde birkaç dakika içerisinde hesaplayarak web siteniz için gerekli iyileştirme çalışmalarını sağlamanız mümkün olabilir.

DA Puanı Nedir?

DA puanının ne olduğunu açıklamak gerekirse bu puan değerinin alan adı otoritesi olduğunu belirtebiliriz. Domain arama motorları için en önemli konular arasında bulunur. DA puanınız ne kadar yüksekse arama otoritenize motoru içerisinde sitenizin otoritesinin de o kadar yüksek olduğunu söylemek mümkün olabilir. DA puanı 0-100 arasında olabilir.  DA puanı sorgulama aracı sayesinde SERP’ler üzerinde hangi sıralamada olduğunuzu öğrenebilirsiniz.

Alan adınıza gelen link sayısı ve kaliteli linkler sayesinde alan adı otoritenizi yükseltmek mümkün olabilir.

Peki, DA Puanı Nasıl Yükseltilir?

  • Alan adı uzunluğunuza dikkat etmelisiniz alan adı uzunluğu için iki kelime tercih etmeniz önerilebilir.
  • Siteniz için iyi bir yapılandırma oluşturmalısınız site yazılımınız ve sitenizin sunucu performansı DA puanınız üzerinde etkili olabilir.
  • Web siteniz içerisinde kodlama hatası bulunmamasına özen gösterebilirsiniz.
  • Web siteniz mobil uyumlu olarak tasarlanmış olmalı DA puanınızın yükselmesine etkisi olacak durumlardan biri de mobil uyumlu bir site oluşturmanızdır. Günümüzde insanlar mobil cihazları üzerinden sıklıkla internet kullanımı gerçekleştiriyor mobil uyumlu bir web sitesi sayesinde DA puanınızın yükselmeme konusunda etkili olabilir.
  • Domain otoritesi için en önemli etkenlerden biri de domain yaşınızdır demek mümkün. Alan adı otoritesi için domain yaşınızın 3 yılın üzerinde olması gerektiği söylenilebilir.
  • Site içi SEO çalışmalarınız DA puanınız için oldukça büyük bir önem arz edebilir. Site içi SEO çalışmalarınızın başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi sayesinde domain otoriteniz de olumlu bir biçimde etkilenebilir. Bu yüzden SEO çalışmalarına özen göstermenizin son derece önemli olduğundan bahsedilebilir. Web siteniz içerisinde bulunan içerik sayısı içeriklerin özgün olması ve kaliteli görseller kullanmanız domain otoritenizi etkileyebilir.
  • Sosyal medya içerisinde aktif olun. Web siteniz için oluşturduğunuz sosyal medya hesabı üzerinden web sitenize gelen ziyaretçiler sayesinde DA puanınızı yükseltmeniz mümkün olabilir.

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?