DNS Kayıt Sorgulama Aracı

Sitemiz içerisinde bulunan ücretsiz SEO araçlarımız arasında yer alan DNS kayıt sorgulama aracımız sayesinde web sitenizin veya farklı web sitelerinin DNS kayıt bilgisini oldukça kolay bir biçimde öğrenebilirsiniz.

Herhangi bir araç kullanmayarak bir web sitesinin DNS kaydına ulaşmak istediğiniz zaman bu durum vaktinizi alabilecek bir durum olarak söylenilebilir.  Fakat bir araç kullanarak DNS kayıtlarını hızlı bir biçimde sorgulamanız mümkün olabilir.

DNS Nedir?

DNS ‘’domain name system’’ olarak açıklanabilir. Yani web siteniz için tercih etmiş olduğunuz alan adları için DNS’lerin sunucu olduğunu söylemek mümkün olabilir. Web siteleriniz DNS sayesinde kolaylıkla okunabilir hale gelir demek mümkün. IP adresleri internet kullanıcıları tarafından okunamaz ve web siteleri için çok önemli bir durum olan arma motoru sıralaması üzerinde bulunamaz diyebiliriz. Yani eğer DNS bağlantıları bulunmasaydı web sitelerine bağlanmak için IP adreslerine ihtiyacınız olurdu demek mümkün domainler kişiler tarafından da akılda kalıbı olarak oluşturularak daha çok ziyaretçiyi web siteniz içerisine çekmenize eti ediyor demek mümkün.

Web içerisinde kullanılan en çok tercih edilen DNS kayıt Türleri Nelerdir?

MX: Mail Server türlerini tanımlamak için kullanılan DNS türü olarak bilinir.

Adress Record: Alan Adlarınız hosting isimleriniz sayesinde IP adreslerine bağlanır.

PTR:  Reserve Lookup Zone için kullanılır. IP adreslerinden erişim için eşleştime yapılan DNS sunucusu olarak bilinir. 

SOA: Zoneler için ilk DNS kaydı olarak bu kayıt türü söylenilebilir.

Text:  Bir text dosyasının kaynağına, nerede bulunduğuna ve sahipliğine dair bilgilere bu DNS türü sayesinde erişebilirsiniz.

C Name: Bir alan adını diğer alan adına bu DNS türü sayesinde bağlamanız mümkün olabilir. Özellikle tek bir IP adresi üzerinden birden fazla aygıt ile çalışma sağlanıyorsa bu DNS türünün kullanılması tercih edilebilir.

NS: Web sitenizin hangi sunucular içerisinde çalışacağını gösteren kayıtlarını gösteren DNS kayıt türlerine verilen isimlerdir.

DNS Kayıt Sorgulama Aracı Nasıl Kullanılır?

Tamamen ücretsiz olarak yer alan aracımızı kullanabilmeniz için dileğiniz web sayfasının URL Metnini ilgili alana girmelisiniz. Daha sonrasında ‘’Gönder’’ butonuna tıklayarak herhangi bir web sitesini hangi DNS kayıt türünü kullandığını kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?