Domain Ücreti Sorgulama

Web siteniz için seçmek istediğiniz domain yani alan adı için belirli bir ücret ödemeniz gerekebilir. Alan adı ücretini belirleyen belirli faktörler vardır. Bu faktörlere uygun olarak sitemiz içerisinde SEO araçlarımız arasında bulunan ‘’domain fiyat sorgulama’2 aracı sayesinde seçmek istediğiniz alan adının fiyatını birkaç dakika içerisinde kolayca öğrenebilirsiniz.

Sadece web siteniz için seçmek istediğiniz alan adı fiyatı için değil ‘’ alan adı yatırımcılığı’’ için de farklı alan adlarının ücretlerini öğrenmeniz mümkün olabilir. Alan adı yatırımcıları tercih edilme oranı yüksek olabilecek alan adlarını satın alırlar ve zaman içerisinde değerlendirerek onları satışa sunarlar alan adları için önemli durumlardan birinin alan adlarının yaşı olduğunu hemen hemen herkes bilir. Yani alan adı yatırımcılığını bir nevi gayrimenkul sistemi gibi düşünmek de mümkün olabilir.

Sitemiz içerisinde domainlerin / alan adlarının fiyatlarını yaklaşık olarak belirlemek mümkün olabiliyor.

Peki, alan adı fiyatını belirleyen temel faktörler nelerdir?

  • Kelime sayısı,
  • SEO’ya göre popüler olması (anahtar kelime değeri taşıyıp taşımadığı)
  • Alan adı yaşı
  • Alan adı yaşı uzantısı (‘’.com’’ ‘’.net’’ vb.)

Kaliteli bir alan adına sahip olmak arama motoru içerisinde kısa zamanda popüler hale gelmenize ve üst sıralarda yer almanızı kolaylaştırır. Arama motoru üzerinde bir alan adının geçerliliğinin olması için en az 3 yaşında olabilmesi gerektiği söyleniyor. Buna uygun olarak yine Google veya diğer arama motorları üzerinden aranma oranı fazla olan kelimeler içeren alan adları seçmek, bu kelimelerin fazla uzun olmaması ve içerisinde imgesel terimlere yer verilmemiş olması web sitenizin daha kısa zamanda değerlenmesine ve internet kullanıcıları tarafından tercih edilmesini kolaylaştıracaktır. Aynı zamanda siteniz için belirlemiş olduğunuz URL internet kullanıcıları için akılda kalıcı ve kolay hatırlanabilir olması sayesinde tercih edilebilir bir hale daha kolay gelecektir.

Alan Adı Ücreti Sorgulayıcı Nasıl Çalışır?

Web siteniz için seçmek istediğiniz, satın almak istediğiniz veya sadece değerini merak ettiğiniz bir web sitesinin URL metnini ilgili alana eksiksiz olarak yapıştırdıktan sonra ‘’gönder’’ butonuna tıklamanız yeterli olacaktır. Bu alan içerisinde değerini öğrenmek istediğiniz alan adlarını tek tek araştırmanız gerekmez. Her biri ayrı bir satırda olacak şekilde en fazla 100 URL metnini web sayfamız sayesinde sorgulayabilir. Kolaylıkla yaklaşık değerlerini öğrenebilirsiniz.

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?