Domain Whois Bilgisi

Web sitemiz üzerinden herhangi bir site için domain whois bilgisi sorgulamanız mümkün olabilir. Domain whois bilgisi sorgulayarak bir web sitesi için kullanılan alan adının kime ait olduğunu, hangi sunucu içerisinde yer aldığını ve alan adı sağlayıcısının kim olduğunu kolaylıkla öğrenebilirsiniz. SEO araçlarımız içerisinde tamamen ücretsiz olarak yer alan ve kullanımı son derece basit olan bu aracı kullanmak için ‘’Domain Whois Bilgisi’’ yazan başlığın altında bulunan formun içerisine. Alan Adı (Domain) sahibini öğrenmek istediğiniz web sitesinin kopyalamış olduğunuz URL’sini yapıştırmanız daha sonrasında ise ‘’Whois Bilgilerini Alın’’ ibaresi bulunan butona tıklamanız yeterli olacaktır. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra karşınıza domain whois yani alan adı sahibi bilgisi çıkacaktır.

Domain Nedir?

Domain yani Türkçe karşılığı alan adı olarak açıklanan ve web sitesi kullanıcılarının sitenize ulaşmasını sağlayan isimlerdir. Yani alan adları için basitçe web sitesi için kullanılan isim yani adres olduğunu söyleyebiliriz. Her web sitesi için farklı bir alan adı tanımlanır. IP adreslerinin akılda kalınabilirlik oranı açısından kelimeler ile belirtilmiş hali olduğunu söylersek pek de yanılmayız

Domain ( Alan Adını) Seçimi SEO’yu etkiler mi?

Domain yani alan adı seçiminin SEO için önemli konular arasında bulunduğunu söylemek mümkün. Web siteniz için belirlemiş olduğunuz anahtar kelimeleriniz iyi bir arama motoru optimizasyonu için oldukça gereklidir. Doğru anahtar kelime tercihi ile siteniz daha fazla ziyaretçi kazanabilir ve buna bağlı olarak arama motorları içerisinde daha üst sıralarda yer almanız mümkün olabilir. Arama Motoru botları tarafından web sayfanız için belirlemiş olduğunuz anahtar kelimenizin seçtiğiniz alan adı içerisinde geçmesi sayesinde SEO çalışmalarınız da daha başarılı bir hale gelebilir.

Domain içerisinde anahtar kelimenizin ilk sırada geçmesine özen gösterin.

Belirlemiş olduğunuz alan adı içerisinde yer alan anahtar kelimenizin birden fazla sözcük öbeği arasında ilk sırada yer alması Google tarafından daha olumlu olarak karşılanabilir ve buna bağlı olarak arama motorunda gerçekleştirilen arama sonuçlarında daha üst sıralar içerisinde yer alabilirsiniz. Anahtar kelimenizin belirlemiş olduğunuz alan adı içerisinde ortada veya sonda yer almasına göre sözcük sıralamasında ilk sırada yer alması sayesinde daha başarılı SEO çalışmalarına imza atabilirsiniz.

Kısaca alan adınız içerisinde yer alan anahtar kelimeniz sayesinde Google botlarınızın siteniz hakkında bilgi sahibi olmasını kolaylaştırabilir ve web siteniz hakkında gerekli bilgiyi alan adınız içerisinde bulundurarak daha verimli SEO çalışmaları gerçekleştirebilirsiniz.

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?