Gelen-Giden Link Kontrolü

Sitemiz içerisinde SEO araçlarımız arasında yer alan Gelen-Giden link Kontrolü aracımız sayesinde birkaç saniye içerisinde web siteniz için bulunan toplam bağlantı sayısını, iç bağlantı sayınızı ve dış bağlantı sayısını kolaylıkla öğrenebilir. Web siteniz için fayda sağlayacak SEO çalışmalarını iç ve dış bağlantılar konusunda nasıl yürütmeniz gerektiğini programlayabilirsiniz.

SEO Açısından Gelen-Giden Link Kontrolünün önemi nedir?

SEO açısından en önemli görülen çalışmalardan biri sitenize gelen linkler ve sitenizden giden linklerdir bu link çalışmaları sayesinde sitenizde bulunan kırk linklerin kontrolünü gerçekleştirebilirsiniz. Kırık linklerin sitenizde bulunması arma motoru tarafından olumsuz olarak değerlendirilmenize ve sıralamanızın düşmesine neden olabilir bu nedenle iteniz bulundurduğunuz linklerin çalışır durumda olması ve bağlantıların gerekli web sayfalarına ulaşım sağlayabilmesi büyük bir önem arz ediyor dersek yanılmayız.

Web sitesi kullanıcı deneyimi için de önemli olan bir durum olan bu durum kullanıcıları istedikleri web sayfasına yönlendirebilmek ile alakalı büyük bir önem taşırlar.

Dış link nedir?

Dış linkler siteniz için vermiş olduğunuz backlinklerdir. Güvenilir ve kaliteli sitelere verilen backlinkler sayesinde web siteniz hem internet kullanıcıları tarafından daha güvenilir olarak düşünülebilir hem de Google botları tarafından daha fazla taranarak tanınır hale gelebilir.  Web sitenizse gelen bağlantılar backlink çalışmaları içerisinde yer alır.

Giden Bağlantılar ise outbound links olarak anılan bağlantı linkleridir. Bu linklerde SEO çalışması için önem arz eder. Siteniz içerisinde başka web sayfaları için oluşturduğunuz bağlantıların kaliteli bağlantılar olması ve güvenilir siteler için oluşturulması sızın de site güvenilirliğinizi arttıran durumlardan biridir. Bunu da arama motoru üzerindeki sıralamanız için büyük bir önem arz eder.

Siteniz içerisine gelen ve giden bağlantıların çok olması sayesinde arama motoru botları tarafından daha çok tanınırsınız.

 Gelen ve giden bağlantılar için en çok önemsenmesi gereke4n noktalar arasında bağlantı linklerinin doğal olarak verilmesidir demek mümkün. Bu linklerin doğal olarak oluşturulması web sitenizin daha kaliteli bir profili arama motoru içerisinde göstermesine yardımcı olabilir.  Özellikle siteniz üzerine gelen bağlantıların başka sitelerde kalıcı olarak bulunması sitenizin olumlu olarak değerlendirilmesi konusunda büyük bir önem arz eder.

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?