Google Index Kontrol Aracı

SEO araçlarımız arasında ücretsiz olarak kullanabileceğiniz araçlarımız arasında bulunan Google index kontrol aracımız sayesinde kolaylıkla siteniz için almış olduğunuz indeks sayısını öğrenebilirsiniz. Tamamen ücretsiz olarak SEO araçlarımız arasında bulunan bu araç sayesinde web sayfanızı geliştirmek ve daha fazla index almasını sağlamak adına planlama oluşturabilirsiniz.

Index Nedir? Index Ne işe Yarar?

Google botları tarafından web sayfalarınızın taranarak dizine eklenmesine index işlemi denilebilir. Index işlemi sayesinde web sayfalarınız dizine eklenir ve Google kullanıcıları için sıraya alınır diyebiliriz. Sayfanız üzerinde Google botları tarafından yapılan index işlemi  sayesinde arama motoru üzerinde üst sıralara yerleşmeniz kolaylaşabilir.

Web sitelerinin indexlenmesi ve nasıl inceleneceğini web sayfalarınız için oluşturmuş olduğunuz robots.txt dosyaları ile belirleyebilirsiniz bu dosyalar içerisinde hangi bağlantılanın incelenmesi gerektiğini Google botlarına gösterebilirsiniz.

Oluşturduğunuz site haritaları sayesinde Google botları tarafından sitenizin nasıl incelenmesi gerektiğini belirtebilir ve Google botlarının işini kolaylaştırarak arama motoru üzerindeki sıralamanızı olumlu bir şekilde etkileyebilirsiniz.

Web Sitesinin Daha hızlı Index Alması Nasıl Sağlanır?

Web sayfalarının hızlı index alması sayesinde Google sıralamasında üst sıralara çıkabilmek oldukça kolaylaşabilir. Kaliteli site içi linkler doğru oluşturulmuş site haritası, kaliteli site içi linkleme çalışmaları özgün içerikler daha hızlı link almanıza yardımcı olabilir. Bunun dışında dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri sürekli güncel olmaktır. Sitenizi güncel olarak kullandığınız sürece indexlenme hızınız artabilir ve Google botları tarafından daha tanınır hale gelebilirsiniz. Sadece Google üzerinde değil sosyal medya içerisinde de aktif olmaya özen göstermelisiniz. Düzenli olarak içerik ve görsel paylaşımı indexlenme oranınınız etkileyebilir.

Site dışı SEO çalışmaları içerisinde önemli bir yere sahip olan backlink alımına özen göstermelisiniz. Kaliteli sitelerden alacağınız dofollow linkler sayesinde web sayfanız Google botları tarafından daha tanınır hale gelebilir.

Google Index Kontrol Aracı Nasıl Kullanılır?

Google index kontrol aracını kullanmak için index oranını öğrenmek istediğiniz web sayfasının URL metnini eksiksiz olarak ilgili alan içerisine yapıştırınız daha sonrasında boşluk alan aşağısında bulunan butona tıklayarak Google index sayısını kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?