İdeasoft Blog Eklemek

Erişim

Panelinizden İçerikler>Bloglar alanından Blog Yazısı Ekle butonuna tıklayarak ilgili sayfadan blog ekleyebilirsiniz.

Blog Kategorileri

Bloglarınızı oluşturmadan önce oluşturacağınız bloğa kategori eklemesi yapmalısınız. Örneğin gıda ürünü satan bir siteniz var ise sitenizde Yemek Blogları şeklinde blog kategorisi oluşturabilirsiniz. Eklediğiniz bloglar sitenizin Seo'sunu etkileyeceği için bu alanda özgün cümleler oldukça önemlidir. Burada unutulmaması gereken bilgi ise siteniz ile alakalı blog kategorileri oluşturmanız olacaktır.

Blog kategorisi oluştururken Adı alanını doldurmanız yeterli olacaktır. Ancak oluşturacağınız kategoride Seo çalışması yapmak isterseniz ilgili sayfada Seo düzenlemesi yapabileceğiniz bölümler mevcuttur.

Blog Etiketleri

Blog kategorinizi oluşturduktan sonra ise ilgili kategorilere etiket eklemesi yapmalısınız. Burada unutulmaması gereken durum oluşturacağınız kategori, etiket ve blog sayfasının birbirinden farklı konularda olmamasıdır. Örneğin Yemek blogları şeklinde bir kategori açacaksanız etiketlerin kitap veya hırdavat sektörü hakkında olmamasıdır. Konu bütünlüğü bloglarda oldukça önemlidir.

Blog etiketi oluştururken Adı alanını doldurduktan sonra sistem Adı ile alakalı Uzantı vermektedir. Bu alanda istediğiniz şekilde değişiklik yapabilirsiniz.

Blog Ekleme

Kategori ve etiket oluşturduktan sonra Blog eklemesi yapabilirsiniz. Burada öncelikle Başlık alanına oluşturacağınız bloğun ismini yazmalısınız. Daha sonra oluşturacağınız blog yazısının özetini Blog Özeti alanına yazabilirsiniz. Bu adımı da geçtikten sonra blog içeriğinizi yazmalısınız. Bu alanda yazı, resim, video gibi içerikler oluşturabilirsiniz.
Oluşturacağınız bloğun bir resmi var ise Resim alanına görsel yükleyebilirsiniz. Blog Kategorileri ve Etiketleri alanına ise daha önce oluşturmuş olduğunuz kategori ve etiketi seçmelisiniz.
Bu sayfadaki tüm adımları tamamladıktan sonra sayfanın en altında bulunan Seo Bilgileri alanından oluşturmuş olduğunuz bloğa özel seo çalışması yapabilirsiniz.
Önemli Bilgi: Blog'lar Seo bakımından önemlidir. Bu sebeple özgün içerik ve makaleler ile ekleme yapmanız önerilmektedir.

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?