İdeasoft Fatura Tasarlama

Ürüne Tanımlama

Fatura tasarlama ekranına girdiğinizde ana başlık olarak genel, alışveriş sepeti, fatura tutar değişkenleri, kurumsal bilgiler, fatura notu, teslimat bilgileri gibi başlıklar mevcuttur. Bu alan faturanıza eklemek istediğiniz özellikleri barındıran alandır. Herhangi bir özelliğin üzerine tıkladığınızda o verileri ekrana getiren bir kutucuk karşınıza gelir, bu kutucuğu sağ taraftaki fatura önizleme alanında nerede çıkmasını istiyorsanız oraya sürüklemelisiniz. Üzeri çizgili olan değerler zaten hali hazırda faturanızda kullandığınız özellikleri ifade eder. Tüm kullanabileceğiniz özellikler alt alta listelenmiştir.
Kutucuğu sürükleyip o alana bırakmanız yeterlidir. Kaldırmak istediğiniz bir özellik kutucuğu var ise kırmızı çarpı butonu ile kaldırabilirsiniz. Tasarımı bitirdikten sonra Fatura Tasarımını Kaydet butonu ile işlemi sonlandırmanız gerekmektedir.

Tasarlanan Formatta Nasıl Sipariş Çıktısı Alabilirim?

Yönetim panelinizden Siparişler ekranına giriş yaptığınızda karşınıza tüm siparişler listelenecektir. Hangi siparişi bu tasarıma uygun olacak şekilde çıktısını almak için o siparişin detayına erişim sağlayarak Fatura çıktısı alma butonuna tıklamanız gerekmektedir. Ayrıca sistem kaç kere o faturanın çıktısını aldığınızı da sizlere söylecektir. İlgili butona bastığınızda karşınıza fatura tarihi, irsaliye tarihi ve irsaliye numarası yazabileceğiniz alanlar gelecektir. Özel bir tarih kullanılmayacaksa sipariş tarihi fatura tarihiniz olacaktır. Fatura tarihi olarak özel bir tarih girmek isterseniz girebilir veya hiçbirşey girmeden Oluştur butonuna tıklayarak siparişin kendi verildiği tarihi kullanabilirsiniz. İnternet tarayıcınızın (Google Chrome, Mozilla Firefox v.s.) popup engelleme ayarı kapalı olmalıdır. Çünkü oluştur butonuna basıldığında bir popup pencere açılacaktır. Tarayıcınız bunu engelliyor ise yazdırma ekranı açılmayacaktır. Açılacak pencerede Faturayı Yazdır butonu ile artık çıktısını alabilirsiniz.

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?