İdeasoft İptal ve İade Talepleri

Erişim

Panelinizden Siparişler>İptal ve İade bölümüne erişim sağlayarak gelen İptal ve İade Taleplerini bu alandan düzenleyebilirsiniz.

İptal ve İade Modülü

Müşterilerinizin iptal ve iade talebi oluşturabilmesi için öncelikle Ayarlar>Genel Ayarlar>Ek Ayarlar bölümünden İptal ve İade Modülü'nü açmalısınız. Bu alanı açtıktan sonra sistem üzerinden İade Süresi gününü de belirleyebilirsiniz.

İptal ve İade Talepleri Kontrol

Müşterileriniz iptal ve iade talebi oluşturduklarında bu talepler Siparişler>İptal ve İade ekranına düşmektedir. Burada oluşturulmuş talebin üzerine tıklayarak detayını görebilirsiniz. Bu ekranda müşterilerinizin hangi ürünü iade ettiğini, sipariş tutarını, müşteri bilgileri gibi detaylı bir ekranı görüntüleyebilirsiniz.

İlgili ekranın en altında bulunan İade ve İptal Sebebi alanından müşterilerinizin ürünü hangi sebeple iptal ve iade ettiğini görebileceğiniz bir alan mevcuttur.

İptal ve İade Talep Onayı

Oluşturulmuş iptal ve iade talebini onaylamak veya iptal etmek için Talep Durumu alanından düzenlemelerde bulunabilirsiniz. İptal ve İade'yi onaylamanız durumunda öncelikle iade edilen ürünün sol tarafında bulunan kutucuk yada kutucukları işaretlemelisiniz. Bu alanı seçip müşteriye iade edilecek tutarı yazdığınızda iptal ve iade'yi onaylamış olursunuz. Bu talebi onayladıktan sonra müşterinize iade talebinin onaylandığına dair bilgilendirme maili gitmektedir.

Önemli Bilgi: Talebi onayladığınızda ücret müşteriye iade olmamaktadır. Burada müşterinizin ödeme yöntemine göre düzenlemelerde bulunmalısınız.

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?