İdeasoft Kapıda Ödeme Ayarları

Erişim

Panelinizden Ayarlar>Genel Ayarlar bölümünden Ödeme Ayarları alanına tıklayarak Kapıda Ödeme ayarları için düzenlemelerde bulunabilirsiniz.

Kapıda Ödeme Nakit

Kapıda Ödeme Nakit ayarlarını yaparken öncelikle çalışacağınız kargo firmasını seçmelisiniz. Bu alanda örnek olarak Aras Kargo seçilmiştir. Kargo sağlayıcınızı seçtikten sonra Kapıda Ödeme Nakit seçeneği için minimum ve maksimum limitlerinizi belirlemelisiniz. Örneğin müşterilerinize ödeme aşamasında 100TL ile 500TL arası siparişlerde Kapıda Ödeme Nakit'in çıkmasını istiyorsanız Minimum Kullanım Limitine 100, Maksimum Kullanım Limitine ise 500 yazmalısınız. Daha sonra Ücretlendirme Şekli alanından Kapıda Ödeme Nakit için Sabit Ücret veya Oran şeklini seçmelisiniz.
Örneğin sitenizde siparişlerinizde 20TL gibi bir sabit kargo ücreti bulunmakta, Kapıda ödeme nakit alanından ödeme şeklini sabit seçip nakit ücret alanına 10 yazarsanız sabit ücretin üzerine bu fiyatı ekleyerek kargo ücreti görünecektir.

Kapıda Ödeme Kredi Kartı

Kapıda Ödeme Kredi Kartı ayarlarını yaparken öncelikle çalışacağınız kargo firmasını seçmelisiniz. Bu alanda örnek olarak Yurtiçi Kargo seçilmiştir. Kargo sağlayıcınızı seçtikten sonra Kapıda Ödeme Kredi Kartı seçeneği için minimum ve maksimum limitlerinizi belirlemelisiniz. Örneğin müşterilerinize ödeme aşamasında 250TL ile 750TL arası siparişlerde Kapıda Ödeme Kredi Kartı seçeneğinin çıkmasını istiyorsanız Minimum Kullanım Limitine 250, Maksimum Kullanım Limitine ise 750 yazmalısınız. Daha sonra Ücretlendirme Şekli alanından Kapıda Ödeme Kredi Kartı için Sabit Ücret veya Oran şeklini seçmelisiniz.

Dahil Edilmeyen Ürünler

Dahil Edilmeyen Ürünler alanında ise Kapıda ödeme seçeneğinin geçersiz olmasını istediğiniz ürünleri seçebilirsiniz. Örneğin stoklu çalıştığınız ürünler veya pahalı olan ürünlerinizi bu alandan kapatarak müşterilerinize ödeme aşamasında bu ürünlerin ödeme seçeneği için göstermeyebilirsiniz.

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?