İdeasoft Kargo Firması Eklemek

Erişim

Panelinizden Ayarlar>Kargo Ayarları>Kargo Firmaları bölümüne geldiğinizde Kargo Firması Ekle butonuna tıklayarak ilgili sayfadan kargo firması ekleyebilirsiniz.

Kargo Tanımlamaları

Öncelikle oluşturacağınız kargo firmasına bir isim vermelisiniz. Örneğin Horoz Lojistik veya PTT Kargo ile anlaşma sağladıysanız Kargo Adı alanına bu isimleri yazabilirsiniz. Daha sonra Ödeme Tipi alanından ilgili bölümü seçmeniz gerekmektedir. Eğer sipariş aşamasında kargo fiyatının sepet tutarına eklenmesini istiyorsanız Gönderici Ödemeli tipini seçmelisiniz.
Daha sonra Kargo Sağlayıcısı alanından ilgili kargo sağlayıcısını seçmeniz gerekmektedir. PTT Kargo ile anlaşmanız durumunda PTT Kargo'yu Horoz Lojistik ile anlaşmanız durumunda Diğer seçeneğini seçebilirsiniz. Bu bölümü seçtikten sonra ise Sıra No'yu seçmelisiniz. Burada yapacağınız sıra no değişikliği müşterilerinizin kargo firmalarını göreceği sırayı etkilemektedir.

Fiyat Ayarları

Fiyat ayarları alanından Sabit Ücret ile çalışmanız durumunda düzenleme yapılan bölümdür. Örneğin 250TL üzeri alışverişlerde Kargo Bedava 250TL altında yapılan siparişlerinizde 25TL kargo fiyatı görünsün istiyorsanız Sabit Fiyat alanına 25, Ücretsiz Kargo alanına ise 250 yazmanız yeterli olacaktır.

Desi Bazlı Fiyat Ayarları

Sitenizde sabit fiyat değil de Desi üzerine bir fiyatlandırma olacak ise öncelikle her ürününüze Desi bilgisi girmelisiniz. Eğer ürünlerinize Desi bilgisi girilmediyse sistem bu hesaplamayı yapamayacaktır. Burada aşağıdaki ekranda göreceğiniz üzere her bölgeye farklı fiyatlandırma yapabilmektesiniz. Kargo firması ile olan anlaşmanızda her bölgeye fiyatlandırma aynı ise Bölge Özelinde yazısını kapatarak tek düzenleme ile her bölgeye aynı fiyatlandırma yapabilirsiniz.

Bu sayfada bulunan desi aralığı eklemek için tıklayın. tıklamanız durumunda karşınıza 0 ile __ şeklinde bölüm çıkmaktadır. İlgili kutucuğa 5 yazıp __ TL kutucuğa ise 20 yazmanız durumunda sisteme 0 ile 5 desi arasındaki ürünlerin kargo fiyatının 20TL olduğunu göstermiş olacaksanız.

Desi fiyatlarının ücretini kargo firmaları tarafınıza iletecektir. Sisteme en fazla 50 desi'nin karşılığı girilebilmektedir. Bu alanın en altında bulunan +1 desi tutarı ise 50 desi üzeri ürünleriniz var ise bunun hesaplanacağı bölümdür. +1 desi ücretin karşılığını da kargo firması tarafınıza iletecektir.

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?