İdeasoft Manuel Sipariş (Taslak Sipariş) Oluşturma

Erişim

Panelinizden Siparişler>Taslak Sipariş bölümünden Yeni Taslak Sipariş Ekle alanı üzerinden düzenleme sağlayabilirsiniz.

Manuel Sipariş Oluşturma

Manel Siplariş(Taslak Sipariş) oluştururken öncelikle oluşturacağınız siparişe bir bir sipariş adı oluşturmalısınız. Bu adımı düzenledikten sonra Ürün Ekleyin bölümünden oluşturacağınız manuel siparişe ürün seçmelisiniz. Manuel sipariş oluştururken üye bilgisi doldurmadan da sipariş oluşturabilirsiniz böylelikle üye bilgisi girmeden oluşturduğunuz siparişi istediğiniz müşterinize ileterek sipariş vermesini sağlayabilirsiniz.

Manuel Sipariş Detayı

Manuel sipariş oluştururken müşteri bazlı bir düzenleme yapmak istiyorsanız Üye Seçimi alanından ilgili üyenizi bularak bu alandan ekleme yapabilirsiniz. Üyenizi seçtikten sonra adres bilgileri alanına üyenizin adres bilgileri otomatik olarak gelmektedir. Bu alanda müşterinizin fatura ve teslimat bilgileri farklı olacaksa buradaki kutucuğu pasif yaparak aşağı alanda açılacak olan Fatura Adresi alanına adresi ekleyebilirsiniz. Bu adımı düzenledikten sonra Kargo Seçenekleri bölümünden hangi kargo sağlayıcısını seçmek istiyorsanız o seçeneği seçmelisiniz. Hediye Çeki bölümünde ise müşterinize ait bir hediye çeki kodu varsa onu ekleyebilirsiniz. Buradaki adımları tamamladıktan sonra Kaydet butonuna tıklamalısınız.

Kaydet butonuna tıkladıktan sonra oluşturduğunuz Manuel Sipariş(Taslak Sipariş)'i görüntüleyeceksiniz. Burada isterseniz müşteriniz adına Havale yapabilirsiniz. Eğer ödeme adımını müşterinizin yapmasını istiyorsanız Sipariş Linkini Kopyala yazısına tıklayıp alınan link'i müşterinize atarsanız ödeme adımını müşterinizin kendisi tamamlayacaktır.

Önemli Bilgi: Taslak siparişi kullanabilmeniz için Platinium ve üstü paketlere sahip olmalısınız. Paket yükseltmek için Satış Temsilciniz ile görüşme sağlayabilirsiniz.

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?