İdeasoft Sepet Hatırlatma

Erişim

Panelinizden Siparişler>Sepet Hatırlatma bölümüne tıklayarak düzenleyebilirsiniz.

Sepet Hatırlatma

Sepet Hatırlatma sepete ürün atıp daha sonra sayfayı terkeden üye/müşterilerinize hatırlatma maili gönderilen veya gönderdiğiniz alandır. Bu alanda 2 türlü sepet hatırlatma bölümü mevcuttur. Birisi Terk Edilen Sepetler diğeri ise Terk Edilen Siparişlerdir.

Terkedilen Sepetler

Terkedilen sepetler bölümü son 72 saat içerisinde terkedilen sepetleri göstermektedir. Sepet terkedilme süresi ilk 10 dakika içerisindeyse bu üyeye mail gönderilmeyecektir en az 10 dakika önce mail gönderebilirsiniz. En sağ tarafta çıkacak olan Mektup simgesine tıklayarak manuel mail gönderebilirsiniz. İlgili bölüm üzerinden müşterinizin bölümüne tıklayınca detay alanında hangi ürün veya ürünlerin olduğunu detaylı şekilde görüntüleyebilirsiniz. Müşterilerinize ilk 10 dakika içerisinde manuel mail gönderebileceğiniz gibi Ek Ayarlar bölümünden Otomatik Sepet Hatırlatma bölümünü açmanız durumunda 20 dakika ile 1 gün arasındaki seçeneklerden birini seçerek sistem tarafından otomatik mail göndermeyi düzenleyebilirsiniz. Gönderilen mailin içeriğinde sepete atılan ürünler ve siparişi tamamlama butonu yer almaktadır.

İlgili bölümün üst alanında bulunan Filtreler butonuna tıklayarak üyelerinizi kolayca filtreleyebilirsiniz.

Terkedilen Siparişler

Terkedilen siparişlerde bölümünde sitenize üye olan veya üyeliksiz alışveriş yapan ziyaretçilerinizin bilgilerini görebilirsiniz. Bir müşterinizin bu alana gelebilmesi için ödeme aşamasına kadar gelip burada sitenizi terketmiş olması gereklidir. Müşteri bilgilerinin üzerine tıklayarak teredilen siparişin detayını görüntüleyebilirsiniz. Terkedilen siparişler bölümüde son 10 dakika içinde sipariş aşamasında sitenizi terketmiş kişilere mail gönderimi yapmamaktadır, 10 dakika geçtikten sonra bu alanda terkeden kişilerin sağ tarafına çıkacak Mektup işaretine tıklayarak manuel mail gönderebilirsiniz. Veya Otomatik Sepet Hatırlatmayı açıp bu alanda seçeceğiniz süre zarfında müşterilerinize otomatik mail gidecektir. Bu alandaki süre seçimi de Terkedilen Siparişler ile aynıdır.

Filtreler bölümünden ziyaretçilerinizi kolayca filtreleyebilirsiniz. Örneğin siparişinizi terkeden kişilerden üye olan veya ziyaretçilerinizi görüntüleyebilirsiniz.
Önemli Bilgi: Maillerinizin otomatik olarak gitmesini istiyorsanız Ayarlar>Genel Ayarlar>Ek Ayarlar bölümünden Otomatik Sepet Hatırlatmayı aktif hale getirmelisiniz.

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?