İdeasoft Sonuçlanmamış Ödemeler

Erişim

Panelinizden Siparişler>Siparişler alanından Filtreler bölümüne tıklayarak açılan sayfada Ödeme Durumu>Sonuçlanmamış Ödemeler alanından görüntüleyebilir/düzenleyebilirsiniz.

Sonuçlanmamış Ödemeler

Sonuçlanmamış ödemeler, gelen ödemelerde eğer kaynağı tespit edilemez bir sipariş ise bu alana düşmektedir. Örneğin 3D kullanımının açık olduğu bir sanal pos üzerinden yapılan siparişte 3D şifresi girilmeden işlem yarıda bırakılırsa siteye geri bildirim gelmediğinden bu ödeme kaydı sonuçlanmamış olarak bu alana yansıyacaktır. Şifre girilmiş olsa bile sipariş sonlanma sayfası görülmeden siteden çıkılırsa siparişin başarılı yada başarısız olduğu siteye iletilmediğinden sonuçlanmamış ödemelerde kalmaktadır. Anlık olarak bankaya bağlanma aşamasında, müşterinizin bilgisayarında internetin veya elektriğin kesilmesi gibi birçok nedenden dolayı ödemenin nereden geldiğini sistem takip edemez ise sonuçlanmamış ödemeler kayıtlarında düşmektedir.
Bu alandaki bir kayıt ödemenin kesinlikle alındığı anlamına gelmez. Yarıda kesilmiş ödemeler de bu alana düşebilir. Ödemenin hesabınıza geçtiğini öğrenmek için bankanız ile görüşme sağlayabilirsiniz. Ücretin hesabınıza geldiğini görmeniz durumunda ilgili siparişi seçip taşı butonuna tıklayarak başarılı siparişler bölümüne taşıyabilirsiniz.

Önemli Bilgi: Hesabınızda ilgili siparişin ücretini görmeden başarılı siparişler bölümüne taşı yapmamanız önerilmektedir

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?