İdeasoft Ürün Ekleme

Erişim

Panelinizden Katalog>Ürünler alanından Ürün Ekle butonuna tıklayarak ürün oluşturabilirsiniz.

Ürün Ekleme

Ürün Ekle butonuna tıkladıktan sonra açılan sayfada öncelikle ürün ismini yazmalısınız. Ürün ismini yazdıktan sonra Detay alanından, ekleyeceğiniz ürünlerinizin açıklama alanında olmasını istediğiniz detay bilgilerini yazabilirsiniz. Bu alanda açıklama bölümüne görsel ve video ekleyebilirsiniz.
NOT: Ürün isminin ilk harflerinin büyük olması önerilmektedir.
Açıklama girildikten sonra eklediğiniz ürünün resimlerini girebilirsiniz. Görselleri Tut-Sürükle yöntemi veya Dosya Seç ile yükleyebilirsiniz.
NOT:Yüklenecek görseller .jpeg veya .png formatında olmalıdır. Ayrıca görseller maksimum 2MB olmalıdır.
Resimlerinizi ekledikten sonra eklediğiniz ürünlerin fiyatını girmelisiniz. Eklenen ürüne indirim yapmak isterseniz Oran veya Fiyat üzerinden indirim yapabilirsiniz. KDV alanında ilgili ürünün fiyatının KDV Dahil veya Hariç olduğunu belirleyebilirsiniz.
Stok alanında ise eklediğiniz ürünün stok kodu varsa girebilirsiniz yoksa sistem stok kodu oluşturmaktadır. Barkod alanında ise elinizde barkod kodu varsa ekleyebilirsiniz yoksa sistem bir barkod oluşturmamaktadır. Stok alanında ise eklediğiniz ürünün stoğu kaç ise onu girerek ürününüzü ekleyebilirsiniz.
NOT:Ürünlerinizi Pazaryerlerine aktarmak istiyorsanız Barkod girmelisiniz.
Yönetim panelinde Ürünler sekmesi altından erişebileceğiniz ürünler ekranında karşınıza gelecek Ekle butonuna tıklayarak veya Ürünler sekmesi altından erişebileceğiniz Yeni Ürün Ekle menüsü ile ürün ekleme sayfasına ulaşabilirsiniz.

Ürün Eklerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Kategorilendirme: Ziyaretçilerin sitenizde dolaşırken aradıkları ürünü kolaylıkla bulabilmeleri için doğru kategori yapısı kurmak önemlidir.
  • Ürün içerikleri: ürün detaylarını yazarken mümkün olduğu kadar özgün cümlelerle ürün doğru olarak anlatılmalı özellikleri yazılmalıdır. Detay yazarken ürünle ilgili önemli kelimeler metinde yer almalıdır Örneğin 300 kelimelik bir detay metninde 3-4 kez geçmesi uygun sayılabilir, bu arama motorları tarafından da kabul gören bir standarttır.
  • Görseller: Eklenen ürün görselleri kaliteli olmalı ve mümkünse farklı açılardan çekilmiş birden çok görsel eklenmesini tavsiye edebiliriz.

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?