İdeasoft Ürün Özelleştirme

Ürün Özelleştirme Hakkında

Ürün özelleştirme özelliğini kişiye özel ürün siparişleri için kullanabilirsiniz. Ziyaretçilerinizin ürünü sipariş verirken almak istediğiniz bilgileri bir form aracılığı ile alabilirsiniz. Katalog>Ürün Özelleştirme menüsünden ulaşabilirisniz. Ürün Özelleştirme modülü Enterprise ve Platinium paketlerde yer almaktadır.

Özelleştirme Grubu Ekleme

Öncelikle Özelleştirme Grubu Ekle butonuna tıklayarak özelleştirmeyi yapacağınız form bölümüne erişmeniz gerekmektedir.
Açılan sayfada öncelikle özelleştirmeye bir Grup İsmi belirlemeniz gerekmektedir. Daha sonra sağ alt bölümde bulunan Form Alanları ve Alan Özellekleri bölümünden eklemelerin yapılması gerekmektedir.
Örneğin Grup İsmi alanına Kupa Bardak yazalım. Daha sonra eklenen formda ihtiyacınız olan bilgilere göre, metin kutusu, meetin alanı, tekli seçim, çoklu seçim, açılır liste seçimi veya dosya yükleme alanlarından ekleme yapılabilir. Örneğin Metin Kutusu seçeneğini Tut-Sürükle yöntemi ile sol bölüme atarak daha sonra açılan Alan Özellekleri alanından düzenlemeleri yapabilirsiniz. Eklediğiniz form alanlarında zorunlu olmasını istediğiniz alanları işaretleyerek doldurulmadan sepete eklenmesini engelleyebilirsiniz. Örnek görsel ile oluşturulan senaryoyu inceleyebilirsiniz.
Oluşturduğunuz ürün özelleştirmede müşterilerinizin baskı için görsel eklemesini istiyorsanız Dosya Yükleme seçeneğini sol bölüme sürükleyerek istenilen yazıyı ekleyebilirsiniz. Dosya ekleme alanında eklenecek olan dosya boyutu maksimum 2MB olmalıdır. Dosya formatı ise .jpg, .png veya .pdf olmalıdır. Eklenen kısa ve uzun bilgi alanları için minimum ve maksimum karakter sınırını belirleyebilirsiniz. Örnek görsel üzerinden inceleme yapabilirsiniz.

Ürüne Özelleştirme Ekleme

Ürünler menüsünden tanımlama yapmak istediğiniz ürün için ilgili ürüne tıklayarak ürün özelleştirme menüsünden eklemiş olduğunuz ürün özelleştirme gruplarından birini ekleyebilirsiniz. Ürün Özelleştirme alanı panelinizde görünmüyorsa sağ üst bölümde bulunan Çark simgesine tıklayarak açabilirsiniz.
Eğer varyantlı bir üründe özelleştirme grubu eklemek istiyorsanız varyantlar sekmesinde her varyantın düzenleme bölümüne tıklayarak varyanta özel seçim yapabilirsiniz.

Sitede Nasıl Görünür?

Verilen Siparişte Nasıl Görünür?

Formda istenilen alanlar doldurularak sipariş verildiğinde panelinizde sipariş detaylarında yazılan isim ve eklenen fotoğraf görülecektir. Fotoğrafı sipariş detayından indirebilirsiniz. Siparişi silmediğiniz sürece eklenen dosya kayıtlı kalacaktır.
Önemli Bilgi: Ürün özelleştirme özelliğini kullanabilmeniz için paketinizin Enterprise ve Platinium olması gerekmektedir.

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?