Ideasoft Ürünlere Taksit Sınırlandırma Tanımlamak

Taksit Sınırlama Hakkında

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından bazı hizmet ve sektördeki ürünlere getirilen taksit sınırlandırmasını, bu kapsamda satışını yaptığınız ürünler varsa o ürünlere uygulamanız gerekir. Bu işlem için öncelikle Ayarlar>Ek Ayarlar bölümünden Taksit Sınırlandırma bölümünü aktif hale getirmelisiniz.

Ürünlere taksit sınırlama eklemek

Taksit sınırlaması eklemek istediğiniz ürünün detayına gelerek Fiyat alanı üzerinden Özel Taksit Sayısı bölümünden düzenlemelerde bulunabilirsiniz. Fiyat alanında özel taksit sayısı bölümü görünmüyorsa sağ üst alanda bulunan Çark işareti ile aktif edebilirsiniz. Örneğin bu ürünün özel taksit sayı alanına 1 yazarsanız bu ürün maksimum tek çekim ile satın alınabilir. Bu alanda - yazılırsa herhangi bir sınır verilmemektedir. Burada ise panelinize eklemiş olduğunuz pos'un maksimum taksit miktarı geçerli olacaktır.

Ürünlerinize toplu olarak da özel taksit sayısı belirleyebilirsiniz. Bunun için Ürünler bölümünde ürünlerinizin sol tarafında bulunan kutucuklardan ürünlerinizi seçebilir veya en üstte bulunan kutucuğu işaretleyerek tüm ürünlerinizi seçebilirsiniz. Daha sonra Güncelle butonuna tıklayarak açılan sayfada Özel Taksit Sayısını seçerek alt bölümde bulunan Özel Taksit Sayısını doldurup Onayla butonuna tıklamanız durumunda toplu olarak özel taksit sayısı belirleyebilirsiniz.

Farklı taksit miktarına sahip ürünler satın alınıyorsa?

Eğer müşterilerinizin sepetinde farklı taksit miktarlarına ait ürünler var ise, sepette bulunan en düşük taksit miktarına sahip olan ürünün taksit miktarı, tüm sipariş için geçerli olacaktır. Örnek olarak sepetinizde A ürünü var ve sadece tek çekim satın alınabilir olsun, B ürünü ise 3 taksitli satın alınabiliyor olsun, Eğer sepetinizde A ve B ürünlerini aynı anda satın almaya çalışırsanız en düşük taksit miktarı A ürününün olduğundan 2 ürün de taksit sayısı 1, yani A'nın taksit sayısı kadar olacaktır. Böyle bir durumda sepet içerisinde müşteriler maksimum ne kadar taksit yapabileceğini, eklenen bir bilgi mesajı ile görebileceklerdir. Bu mesajın içeriğini dilerseniz Ayarlar >> Dil Ayarları sekmesi üzerinden de değiştirebilirsiniz.

Önemli Bilgi: BBDK tarafından yayınlanan BANKA KARTLARI VE KREDİ KARTLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK kararını inceleyebilirsiniz

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?