İdeasoft Varyant Sistemi

Erişim

Panelinizden Varyant ekleyebilmek için Katalog>Varyant Sistemi bölümüne girip Varyant Grubu Ekle'ye tıklayarak erişim sağlayabilirsiniz.

Varyant Grubu/Değeri Oluşturmak

Varyant, aynı ürünün farklı seçeneklerini ifade eder. Varyant Sistemi ile ürünlerinize renk, numara, numara gibi farklı özellikler atayabilir ve bir üründe aynı anda tüm eklenen bu değerleri seçtirebilirsiniz. Varyant eklerken öncelikle oluşturulacak varyantın ana bölümünün oluşturması gereklidir.
Örnek vermek gerekirse satacağınız T-Shirt'ün Beyaz, Kırmızı ve Siyah modelleri varsa öncelikle Renk varyant grubunu eklemelisiniz. Daha sonra renk'in altında bulunacak olan beyaz, kırmızı, siyah gibi varyant değerlerini oluşturmalısınız.
Varyant grubunu ekledikten sonra ilgili sayfada bulunan Varyant Değerleri'ne tıklayarak ilgili varyant grubunun değerlerini oluşturmalısınız.
Önemli Not:Bir üründe hem renk hem numara gibi 1'den fazla özellik eklenebilir. Bir ürün için en fazla 5 varyant grubu ve toplamda en fazla 250 adet varyant eklenebilir.
Burada varyant değerinin ismini yazarak oluşturabilirsiniz. Kullandığınız Temalardaki farklılıklara göre varyant değerinize görsel ekleyerek sitenizde gösterebilirsiniz.

Ürüne Varyant Ekleme

Varyant değerlerinizi de oluşturduktan sonra hangi ürüne eklemek istiyorsanız o ürünün detayına girerek bu varyant grubu ve değerlerini seçerek varyantlarınızı listeleyebilirsiniz. Eklemiş olduğunuz varyantlarda farklı fiyat, stok, resim gibi bir çok durumu değiştirebilirsiniz.
Kullandığınız Temaya göre sitenizde görüntüsü farklı olacaktır.

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?