IP Adresi Öğren

Web sitemizin SEO ücretsiz araçları içerisinde bulunan ‘’IP adresi öğren’’ seçeneği ile IP adresinizi ücretsiz ve hızlı bir biçimde öğrenebilirsiniz.

IP Adresi Nedir?

IP adresinizin internet protokol adresiniz olduğunu söyleyebiliriz. IP adresi internet kullanılan her iletişim ağında var olan bir adrestir ve aygıtınızın diğer aygıtlardan ayrılmasına yardımcı olabilir. IP adresi aygıtınızın diğer aygıtlardan ayrılarak konumunun belirlenmesine yardımcı olan belirliyi bir adres numarasıdır denilebilir. Yani IP adresinizin aygıtlarınızı ayırt edici bir kimlik numarası niteliğini taşıdığını söylemek mümkün olabilir.

Local IP Nedir?

Local IP basit olarak yerel IP adresinizdir diyebiliriz. Bilgisayarınızın internet sağlayıcısı olan modeminiz üzerinden aldığı IP adresinizdir.

IP adresi ve SEO Arasındaki İlişki

Statik IP adresiniz aygıtınız için kullanılabilecek olan oldukça avantajlı olan bir IP adresidir. Eğer kullanılan aygıtınız için statik bir IP adresi atadığınız zaman bu IP adresi aygıtınızı kullanmaya devam ettiğiniz sürece ve ağ sunucunuz aynı olduğu sürece aynı kalır. Bu sayede Statik IP adresi kullanımı ile iyi bir DNS desteği alabilirsiniz. İyi DNS sunucuları sayesinde özellikle internet üzerinden hizmet ve ürün tanıtımı ve satışı sağlayan kişilere müşterilerin erişmesi daha hızlı ve daha kolay bir biçimde gerçekleşebilir. Daha güvenilir ve daha kolay ulaşılabilir bir sitenizin olması arama motoru tarafından olumlu olarak algılanacaktır. Hedef kitleniz web sitenize hızlı ve kolay bir biçimde ulaşabileceği için arama motoru sıralamanız için de bu durum olumlu olarak yansıyabilir.

Kolayca SSL Sertifikası oluşturun

Statik IP adresi sayesinde kolayca SSL sertifikasına sahip olmanız kolaylaşabilir. İnternette dolaşan ve aktarılan bilgilerin korunmasını sağlayabilecek olan SSL sertifikası özel bilgilerin korunmasına destek olur demek mümkün.  Özellikle müşterilerden kişisel bilgi sağlayan web siteleri arasında bulunan e-ticaret siteleri bu sertifikanın alımını tercih edebilir. Direkt olarak SEO üzerinde bir faydasının bulunur demek mümkün olmasa da dolaylı olarak SEO’yu etkileyebilecek bir unsur olarak görülebileceğini söyleyebiliriz.  Web sitenizin güvenilirliği Google sıralamanızı etkileyen durumlar arasında bulunuyor buna bağlı olarak arama motoru üzerinde daha üst sıralarda bulunmanız üzerinde SSL sertifikanızın bulunmasının olumlu bir etki sağlayabileceği söylenilebilir.

Kısaca Özetlemek gerekirse Özel bir IP adresi sayesinde arama motoru için üst sıralarda yer almanız kolaylaşabilir. Web sitenizin hızı olumlu yönde etkileneceğinden SEO çalışmalarınız da bu unsur sayesinde daha başarılı bir hale gelebilir ve siteniz hem arama motoru botları hem de site ziyaretçileri tarafından güvenilir olarak kabul edilebilir.

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?