Kara liste Sorgulama

SEO araçlarımız içerisinde yer alan ve ücretsiz olarak faydalanabileceğiniz araçlarımızdan biri olan ücretsiz kara liste soğulama aracımız sayesinde IP adresinizin kara listede bulunup bulunmadığını sorgulayabilirsiniz

Kara Liste Nedir?

Kara liste blacklist olarak da anılabilir. IP adresiniz veya domain üzerinden spam mail gönderilmesi, virüs yayılması gibi nedenler blackliste girmenize neden olabilir. Bu durum bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde gerçekleşebilir. Blacklist içerisinde bulunan web siteler Google sıralamaları içerisinde geriler. Blacklist’e giren sitelere web sitesi ziyareti gerçekleştirilemez bu nedenle özellikle e-ticaret gerçekleştiriyorsanız web sitenize ziyaretçi sağlanılamaz ve satın alım gerçekleştirilemez.

Kara listeye Neden Girilir?

Web site sahipleri tarafından en merak edilen konular arasında bulunan durumlardan birisi de neden kara listeye girildiğidir diyebiliriz.

Öncelikle Google tarafından kara listeye alınmanızın nedeni olabilecek durumlardan bahsetmek gerekirse:

  • Taklit içerikler
  • Spam
  • Virüs
  • Kötü amaçlı yazılımlar
  • Kaliteli olmayan yapılandırma çalışmaları

Web siteleri Kara Listeden Çıkabilir Mi?

IP blacklist kaldırma işlemi gerçekleştirilebilen bir işlemdir yani web siteniz çeşitli nedenlerden dolayı kara listeye girdiyse çıkartmak mümkün olabilir fakat bu zor bir süreçtir bu edenle içerik özgünlüğünüze ve web sitenizin kaliteli bir yapıda olmasına dikkat etmeniz önerilebilir.

Web sitenizin kara listede yer alıp yer almadığını nasıl öğrenebilirsiniz?

Sitemiz içerisinde yer alan kara liste sorulama aracı sayesinde kolaylıkla sitenizin kara liste içerisinde yer alıp yer almadığını öğrenebilirsiniz.

Web sayfamız içerisinde bulunan ilgili boşluk alana alan adınızı eksiksiz bir şekilde girdikten sonra kolaylıkla web sitenizin kara listede bulunup bulunmadığını öğrenebilirsiniz. Farklı spam veri tabanı sunucularına uygun olarak web siteniz değerlendirilecek ve daha sonrasında sitenizin genel durumu belirlenecektir.

Bu işlemden sadece birkaç saniye içerisinde doğru sonuç alabilirsiniz. Web siteniz için düzenli olarak kara liste kontrolü sağlamanız oldukça önemli olan konular arasında gömülebilir. Siteniz için oldukça kötü olarak görülebilecek bu duruma düşmemek için web siteniz için tüm yapılandırma çalışmalarını özenli bir şekilde gerçekleştirmeniz gerektiğini önerebiliriz.

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?