Kelime Sayacı Nedir? Kelime sayacı Ne işe yarar?

Kelime sayacı yazdığınız makale, yazılar, haberler ve pek çok metin içerisinde kaç kelime ve kaç karakter olduğunu anlayabileceğinizi sağlayan sitemiz içerisinde ücretsiz olarak bulunan araçlardan biridir.

SEO araçlarımız arasında bulunan kelime sayacını kullanarak metinleriniz içinde kaç kelime ve kaç karakter bulunduğunu kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Kelime Sayacı Kimler Tarafından Kullanılır?

Kelime sayacı web siteleri için SEO uyumlu yazılar oluşturanlar tarafından kullanılabilir,

Kelime sayacı tez yazan öğrenciler tarafından tercih edilebilir,

Gazete ve haber yazanlar tarafından kelime sayacı kullanılabilir,

Bu alanlar e pek çok alan içerisinde yazı oluşturanlar tarafından kelime ve karakter sayacı tercih edilerek yazıların daha faydalı olmasını sağlanılabilir. Yazılar internet siteleri ve başka kullanım amaçlarına uygun olarak kelime ve karakter sayacı sayesinde uygun uzunlukta ayarlanabilir, cümleler gerekli görülen uzunluğa göre düzenlenebilir. Özellikle belirli bir uzunlukta yazılması gereken yazıların düzgün bir biçimde oluşturulması için oldukça büyük katkı sağlayan araçlardır diyebiliriz.

SEO’ya Uygun İçerikler İçin Kelime Sayacı Kullanın

SEO uzmanları için oldukça yararlı olduğu söylenilebilecek bu araç sayesinde gerek meta açıklamalarının gerek web sitesi içerisinde bulunan blog yazılarının uzunluğunu kolaylıkla hesaplayabilirsiniz.

Meta Açıklamaların arama motorları için oldukça önemli olduğunu ve meta açıklamaları için önerilen karakter sayılarının olduğunu biliyoruz. Önerilen karakter sayılarında yazılan açıklamalar hem Google botları tarafından daha iyi bir şekilde anlaşılıyor. Hem de belirlenen karakter sayıları içerisinde yazılan yazılar sayesinde arama motorları içerisinde daha anlaşılır bir biçimde yer alabiliyorsunuz. Özellikle meta açıklamaları içerisinde bulması önerilen karakter sayıları aşıldığı zaman ‘’…’’  işareti arama motoru üzerinde görünüyor başlık ve açıklamalarınız tam olarak anlaşılamayabiliyor. Bu da sitenizin içeriği hakkında tam bir bilgi sahibi olamayan potansiyel ziyaretçilerin siteyi ziyaret etmemesine neden olabiliyor.

Blog yazılarının genellikle arama motoruna uyumlu olarak belirli bir kelime sayısı içerisinde yazılması ve gerekli anahtar kelimelerin kullanılması gerektiği hemen hemen SEO uyumlu makale yazan herkes tarafından kabul edilen bir durumdur. Uygun uzunlukta yazılar ve başlıklar sayesinde uygun sayıda anahtar kelime kullanımı ile birlikte arama motorları içerisinde üst sıralarda yer almanız oldukça kolaylaşabilir.

İç seo çalışmaları arasında bulunan başarılı blog yazısı çalışmaları SEO çalışmaları arasında önemli bir yere sahip olarak görülebilir.

Kelime Sayacı Nasıl Çalışır?

Web sitemiz içerisinde SEO araçları arasında ücretsiz olarak bulunan kelime sayacını kullanmak için yazılmış olduğunuz metni kopyalayarak ‘’Kelime Say’’ alanı içerisine yapıştırabilirsiniz.

Daha sonra alt kısımda yer alan butona tıklayarak metniniz içerisinde yer alan toplam kelime ve toplam karakter oranını hesaplayarak yazdığınız yazıların daha verimli olmasını ve amaca uygun olarak kullanılmasını sağlayabilirsiniz.

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?