Kelime Sıra Bulucu Nedir?

SEO Ücretsiz araçlarımız içerisinde bulunan kelime sıra bulucu sayesinde Google içerisinde kaçıncı sırada bulunduğunuzu kolaylıkla analiz etmenizi sağlayan bir programdır.

Kelime Sıra Bulucu Ne İşe Yarar?

Günümüzde internet en fazla kullanılan bilgi araçları arasında yer alıyor. Kişiler internet üzerinden gerek çeşitli bilgiler ediniyor gerek alışveriş yapıyor. Gelişen Çağ ile birlikte internet dünyası da oldukça genişledi ve hemen hemen herkes tarafından kullanılır hale geldi diyebiliriz.

İnternetin kullanılması, internet üzerinden bir bilgi hizmet veya ürüne kolaylıkla ulaşılmasına yardımcı oluyor. Bunun sağlanması ise internet üzerinde yer alan arama motorları sayesinde gerçekleşiyor.

Arama motorları içerisinde pek çok web sayfası yer alıyor ve insanlar en çok tercih edilen popüler sayfalara daha çok yöneliyor.

Kaliteli bir web sayfanızın olması ve fazla ziyaretçi sayısına ulaşmayı hedefliyorsanız arama motoru içerisinde kaçıncı sırada yer alındığınız önemli konulardan biri olarak görülebilir. Arama motorları içerisinde üst kısımlarda yer alan web sayfaları arama motorları tarafından da internet kullanıcıları tarafından da ‘’güvenilir içerik’’ olarak adlandırılıyor.

İnternet sitenizin arama motorları içerisinde kaçıncı sırada yer aldığı ise buna bağlı olarak büyük bir önem arz ediyor. Arama motorları içerisinde üst sıralarda yer almak için uygun SEO çalışmaları gerçekleştirerek kalıcı olarak üst sıralarda yer alabilirsiniz.

Arama motorları içerisinde arama gerçekleştiren kişilerin genellikle ilk 3 sayfayı baz alarak ziyaret gerçekleştirirler. Hatta yapılan araştırmalara göre Google ziyaretçilerinin yaklaşık olarak %70’i ziyaret edecekleri siteyi arama motorundaki ilk sayfa içerisinden tercih ediyor.

Yani arama motoru içerisinde kaçıncı sırada olduğunuz büyük bir önem arz ediyor.

Arama motoru içerisinde bir anahtar kelime ile ilgili olarak arama gerçekleştirdiğiniz zaman karşınıza çıkan sonuç sizin web sitenizin kaçıncı sırada olduğunu belirleyen bir durum değildir.

Arama motoru üzerinde arama yaptığınız zaman sonuçlar sizin için özel olarak hazırlanır. Yani arama motoru üzerinden bir bisikletçi sitesi için arama yaptığınız zaman kaçıncı sırada olduğu anlamanız mümkün değildir. Bisikletçi için arama yaptığınız zaman bulunduğunuz konuma en yakın olan bisikletçiyi sizin için arama motorunda gösterecektir.

Kısacası web sitenizin Google içerisindeki doğal sıralamasına ulaşmak istiyorsanız ‘’sıra bulucu’’ kullanmanızı önerebiliriz. Güvenilebilir sıra bulucu araçları sayesinde organik sıranızı kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Web sayfamız üzerinden kullanabileceğiniz SEO araçları arasında bulunan ‘’kelime sıra bulucu’’ sayesinde farklı arama motorları içerindeki sıralamanızı anahtar kelimelerinizi sitemiz üzerinde yer alan form kısmına girerek öğrenebilirsiniz.

Web sitenizin arama motorları içerisinde kaçıncı sırada yer aldığının oldukça önemli bir konu olduğundan bahsettik.

  • Site içi ve site dışı SEO çalışmalarınızı tamamen uyumlu olarak gerçekleştirerek uzun vadede kalıcı bir başarı elde edebilirsiniz. Web siteniz için bu konu ile alakalı profesyonel bir ekipten yardım almanız sizin için oldukça faydalı olabilir.

 

  • Meta Etiketlerini doğru bir biçimde kullanın: Meta etiketleri sayesinde hem internet sitesi kullanıcıları hem de arama motoru botları tarafından tanınır hale gelmeniz kolaylaşacaktır. Buna bağlı olarak arama motorları içerisindeki sıralamanız da yükselebilir.

  • Mobil uyumlu İnternet Siteleri Tasarlayın: Sitenizi mobil uyumlu olarak oluşturmanız oldukça önemli noktalardan biridir. Günümüzde internete giriş mobil araçlar üzerinden oldukça etkin bir şekilde gerçekleştiriliyor. Mobil uyumlu bir site yapınızın olması sayesinde ziyaretçi sayınız büyük oranda artacaktır.

 

  • İnternet Siteniz Hızlı Olmalı: İnternet sitenizin hızlı olması; sayfalar arasında kolay gezinebilmek, sayfa arası geçişlerin akıcı olması gibi özellikler site ziyaretçilerinizin web sitenizden hemen çıkma oranını düşürecektir. Sabırsız ve pratik bir kullanım olanağı arayan internet kullanıcıları için en önemli noktalardan biri bir web sitesi üzerinde kolaylıkla bir gezinti sağlayabilmektir.

  • Her zaman güncel olun: güncellik, çağa uyumluluk ve yenilikler sayesinde Google botları tarafından tanınır hale gelmeniz kolaylaşacaktır

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?