Makale Özgünlüğü Nedir?

Bir web sitesi oluşturmaya karar verdiğiniz zaman web siteniz için en önemli hususlardan biri makale özgünlüğüdür. Web siteniz için oluşturacağınız yazıların özgün olarak oluşturulması, herhangi bir yerden kopyalanmaması oldukça önemlidir. Makale özgünlüğü ise web siteniz için oluşturmuş olduğunuz yazıların tamamen güncel ve herhangi bir başka bir siteden kopyalanmamış olmasına diyebiliriz.

İnternet çok fazla bilginin bulunduğu bir alan buna bağlı olarak birbirinin kopyası olan içerikler artık dikkat çekmiyor. Özgün yazılar ve makaleler kolay okunabilir bir dile sahip olan içerikler ise internet kullanıcıları arasında oldukça popüler bir hale gelebiliyor.

Özellikler internet üzerinden hizmet veya ürün satışı gerçekleştiren e-ticaret sitesi sahipleri arama motorları içerisinde üst sıralarda yer almak istiyor. Arama motorları içerisinde üst sıralarda yer almak için ise en önemli unsurlardan biri SEO uyumlu makale içeriklerini siteniz içerisinde barındırmak dersek yanılmayız.

Yani siteniz için ürettiğiniz makaleler tamamen özgün olarak oluşturulmuş ve SEO uyumlu makaleler olmalıdır. Bu sayede web sitenizin ziyaretçi sayısı artacak ve farklı ve özgün içerikli yazılarınız sayesinde web siteniz kısa süre içerisinde diğer web sitelerine oranla daha çok tercih edilir bir hale gelecektir.

Web Siteleri İçin Özgün İçerikli Makale Yazmak Neden Önemli?

Arama motoru botları birbirinin aynısı olan bilgi içeriklerini arama motorlarının üst sıralarında bulundurmuyor. Aynı bilgileri tekrarlayarak sistem üzerinde bilgi kirliliği oluşturmuyor. Bu durumda popüler bir siteden kopyalamış olduğunuz makale içeriğini kullanırsanız o web sitesi ile aynı başarıyı elde edemeyebilirsiniz. 

Arama motorlarının web sitenizi fark etmesi için farklı ve özgün çalışmalar tercih ederek uzun vadede kalıcı olabilecek bir başarıya ulaşabilirsiniz.

Özgün içerik yazılarınız sayesinde daha fazla internet kullanıcısının dikkatini kısa süre içerisinde çekebilirsiniz.

Web sitesi ziyaretçileri artık günümüzde kullanımı çok popüler olan sosyal medya mecraları içerisinde beğendikleri yazı, resim, fotoğraf ve birçok farklı şeyi paylaşıyor. Özgün ve yaratıcı içeriklerin başka insanlar tarafından paylaşılması ile kısa zaman içerisinde oldukça popüler ve sevilen bir hale gelebilirsiniz.

İnsanların web sayfanız içerisindeki yazıları paylaşması ile web sitenizin ziyaretçi sayısı artacaktır buna bağlı olarak da arama motorları içerisinde daha tanınır bire hale geleceksinizdir ve web siteniz daha üst sıralarda yer alacaktır.

SEO Uyumlu Özgün Makale Nasıl Üretilir?

SEO uyumlu özgün bir makale üretmek için:

  • Kendi yazılarınızı kullanın,
  • Farklı sitelere benzemeyin tamamen özgün ve farklı yollarla içeriklerinizi paylaşın,
  • Basit ve anlaşılabilir bir dil tercih edin,
  • Akıcı ve internet sitesi kullanıcılarının okumaktan keyif alacağı içerikler üretmelisiniz. Web sitenizi ziyaret eden internet kullanıcılarının sitenizde kaldığı süre arama motorları tarafından oldukça önemseniyor. Sadece başlığı dikkat çekici olan ve düzgün bir şekilde akıcı olarak planlanmadan yazılmış olan nedeni ile web siteniz içerisinde bulunulan vakit kısalabilir. Arama motorları tarafından bu durum olumsuz olarak karşılanır.
  • Makale içerisinde bilgi kirliliği bulundurmayın, mümkün olduğunca aynı cümleleri sürekli olarak kullanmaktan kaçının,
  • Eğer alıntı yapmanız gerekiyor ise alıntı yaptığınızı belirtmek makale içeriğinizin kalitesi için oldukça önemlidir.
  • SEO uyumlu özgün bir içerik üretirken seçtiğiniz anahtar kelimeleri doğru cümleler içerisinde kullanın çok fazla anahtar kelimeye yer vermek yerine doğru anahtar kelimelerinizi yazı içerisinde düzgün cümlelerde ve başlıklarda kullanmayı tercih edin bu sayede Google botları tarafından kolaylıkla tanınabilirsiniz.
  • Paragraflarınızın düzgün bir şekilde planlanması ve alt başlıkların yazı içerisinde doğru olarak kullanılması gerekir. Çok uzun paragraflar kullanıcı tarafından okunmak için tercih edilmeyebilir.
  • Bulunduğumuz yoğun çağ içerisinde insanlar internet üzerinden kısa süre içerisinde anlaşılabilir doğru bilgiye ulaşmak istiyorlar. Bu unutulmaması gereken bir husustur denilebilir.

Makale Özgünlüğü Kontrolü

  • Web siteniz için makalenizi oluşturduktan sonra özgünlüğünü test etmeniz internet siteniz için oldukça faydalı olabilir. Arama motorları tarafından yazdığınız makalenin ne kadar tanınır olacağını çeşitli siteleri içerisinde bulunan ‘’makale özgünlük kontrolü’’ kısımları ile makalenizin arama motorlarına ne kadar uyumlu olup olmadığını anlayabilirsiniz.
  • Makale özgünlük kontrolü yapılmış ve özgünlükte başarılı olan yazılar Google tarafından kaliteli içerik olarak algılanır. Web sitenizin başarısı için bu önemli bir konudur.

 

Makale Özgünlük Kontrolü Nasıl Yapılır?

  • Makale özgünlük kontrolünün doğru bir şekilde yapılması için düzgün bir dil kullanılması gerekir. Makale özgünlük kontrolü, özgünlük kontrolü için oluşturulmuş web siteleri üzerinden yapılabilir. Bu web siteleri seçenekleri içerisinde ücretsiz veya ücretli olarak tercih edebileceğiniz pek çok farklı site yer alır. Web sitelerinin ‘’özgünlük kontrol’’ form kısımlarına yazdığınız yazıları kopyalayıp yapıştırarak veya Word dosyası halinde yükleyerek kontrol yapabilirsiniz. Yazınızın yüksek oranda özgün görünmesi halinde kaliteli bir içerik üreticisi olarak kabul edilebilir ve arama motoru sıralarında üst sıralarda yer almanız kolaylaşabilir.

Makale özgünlük Kontrolü Ne kadar Sürede Gerçekleşir?

İlgili web sitelerinin sayfa hızlarına, makale uzunluğunuza, web sitesi içerisinde bulunan o anki ziyaretçi sayısına göre makale özgünlük kontrolünüzün tamamlanma süresi değişiklik gösterse de ortalama olarak kontrolünüz 1 dakika civarında sürecektir denilebilir.

Makale Özgünlük Testi İçin Kullanılan Siteler Hangileridir?

Makale özgünlük testi için ücretli veya ücretsiz olarak tercih edebileceğiniz siteler içerisinden en popüler olanları ise şunlardır:

  • Small SEO Tools
  • Plagiarisma
  • Plasgiarism
  • R10
  • Kopya Kontrol
  • Plagium
  • Quetext
  • Dupli Checker bu sitelerden bazılarıdır.

Özgünlük testi siteleri içerisinden bazıları belirli bir kelime sayısına kadar ücretsiz hizmet verirken bazı siteler ise tamamen ücretli veya tamamen ücretsiz olabiliyor.

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?