Meta Etiketi Analizi

Meta Etiketlerinden kısaca bahsetmek gerekirse: Sitenizin HTML kodlarının HEAD alanında görünen etiketlerdir demek mümkün. Bu etiketler sayesinde arama motoru botlarına web siteniz hakkında bilgi verip web sitenizin arama motoru botları tarafından tanınmasını sağlarken aynı zamanda arama motoru içerisinde üt sıralarda yer alabilir daha fazla ziyaretçiyi sayfanıza çekebilirsiniz.

Meta Etiket oluştururken en çok kullanılan etiketler Meta Title ( Sayfa Başlığı), Meta Description (Sayfa açıklaması), ve Meta Keywords (Anahtar Kelimeler) olduğunu söyleyebiliriz.

Bu etiketlerin doğru bir şekilde hazırlanması ve kullanılması sayesinde web siteniz içerisindeki trafik artacak ve daha fazla ziyaretçi sayısı bulunacaktır. Ziyaretçi sayısı fazla olduğunda Google botları tarafından kısa zaman içerisinde kalıcı olarak tanınabilirsiniz. Fazla ziyaretçi çekmek ve SEO Uyumlu meta etiketleri oluşturmak arama motorları içerisinde yer alacağınız sıra hakkında oldukça önemli bir bilgi veriyor demek mümkün.

Doğru etiketler kullanmanın yanı sıra meta etiketlerinizi düzgün bir biçimde oluşturmanız ve ideal uzunlukta tutmanız oldukça önemli bir husustur. Google tarafından kabul edilen ve daha kolay algılanabilir uzunlukta olan metinleri net bir biçimde internet kullanıcılarına aktarabilmek meta etiketleri sayesinde web silesinizi daha verimli hale getirmenize yardımcı olacak konular arasında yer alır.

Meta Etiket Analizi Nedir?

Meta Etiketlerinizi oluşturmuş olduğunuzu HEAD kodları ile yazarsınız ve arama motoru botlarına uyumlu olup olmadığı anlamak için bu etkiler içerisinde metinlerinizde bulunan karakter sayısını teker teker saymanız gerekir. Bu da fazla vakit alan ve yorucu bir iştir demek mümkün. Meta Etiket analizi Sitemiz içerisinde bulunan ‘’SEO Araçları’’ bölümümüzde ücretsiz olarak sizin için hazırlamış olduğumuz bir sistemdir. Siteyi oluştururken kullanmış olduğunuz Meta etiketlerinizin uzunluğunu ve arama motoruna ne kadar uyumlu olduğunu kolaylıkla denetleyebilmeniz bu sayede mümkün olabilir.

Meta Tag Analiz Aracı Nasıl Çalışır?

Meta Tag analiz aracı temel olarak 3 farklı Meta etiketini baz alarak çalışır bu etiketler: Meta Title, Meta Description, Keyword etiketleridir. Meta etiketi analiz aracı analiz yapmak için bu etiketleri denetler. Baz alınan noktalar ise:

  • Meta etiketleri içerisinde kullanmış olduğunuz karakter sayısı,
  • Meta etiketleri içerisinde kullanmış olduğunuz kelime sayısı,

Analiz ile geliştirmeniz gereken etiket çalışmaları hakkında bilgi edinebilir ve sitenizin meta etiket çalışmasını arama motorlarına uygun olarak kolaylıkla düzenleyebilirsiniz.

Meta Etiket Analizimizi kullanmak için ise:

  • Web sitenize ait olan denetlemek istediğiniz web sayfasının URL kısmını ‘’Meta Etiket Analizi’’ için ayrılmış kısma yapıştırmanız gerekmekte daha sonra bu o web sayfasının analizini gerçekleştirebilirsiniz.
  • Web sayfanız için arama motoru için görülen kısım önemli SEO çalışmalarından biri olarak kabul edilebilir. Meta açıklamaları için yapacağınız kaliteli bir çalışma sayesinde SEO için de uygun bir çalışma gerçekleştirmiş olursunuz.

İyi bir SEO çalışması sayesinde uzun vadede kalıcı bir başarıyı web sayfanız için yakalayabilirsiniz. SEO çalışmaları site içerisinde büyük bir önem arz ettiği kadar web sitenizin dışında arama motoru için yapacağınız çalışmalar için de önem arz eder ve iyi bir çalışma ile başarınızın artacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Sonuç olarak:

Meta açıklamalarının doğru bir şeklide oluşturulması sayesinde arama motoru botları tarafından kolayca tanınır hale gelebilir ve web sitenizin daha fazla ziyaret edilmesini sağlayabilirsiniz.

Web sitenizin ziyaretçi sayısının artması da zaman içerisinde arama motoru botları tarafından algılanacak ve arama motorları içerisinde üst sıralara çıkmanız kolaylaşacaktır.

Meta etiketi analizinizi web sitemiz üzerinden kolaylıkla sağlayarak en faydalı meta çalışmalarını gerçekleştirmeniz veya meta etiketlerinizi uygun bir biçimde düzenlemeniz oldukça kolay bir şekilde gerçekleşecektir.

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?