PA Puanı Hesaplama

Web sitemiz içerisinde yer alan ücretsiz SEO araçlarından biri olan PA puanı hesaplama aracını kullanarak arama motoru içerisinde sayfa itibarınızı hesaplayabilirsiniz.  SEO araçlarımız arasında ücretsiz olarak kolaylıkla kullanabileceğiniz bu araç sayesinde PA puanınızı öğrenerek web siteniz içerisinde iyileştirme çalışmaları yapmanız mümkün olabilir.

PA Puanı Kaç Olmalı?

PA puanı arama motoru sonuçları içerisinde ne kadar başarılı olduğunuzu anlayabilmeniz için kullanılabilir. Özellikle son dönem içerisinde gelişen e-ticaret yöntemleri sayesinde web sitelerinin Google tarafından iyi bir değerlendirme alması gerektiği görünüyor. Sayfa itibarınız ne kadar fazla ise arama motoru içerisinde üst sıralarda yer almanız o kadar kolay bir hale gelebilir. PA değerinize ne kadar yüksekse arama motoru içerisindeki itibarınız o kadar fazla olabilir. PA değerinizi 30 puana kadar çıkarmak kolay olabilir fakat 70 ve yukarısına çıkartmak alt değerlere göre daha zor bir ihtimaldir. Bunun için dikkatli bir strateji izlemeniz gerektiğini söylemek mümkün. PA değeriniz düzenli olarak hesaplanır yanı sürekli olarak bir güncelleme içindedir demek mümkün bu yüzden Web sitenizin PA değerinde dalgalanmalar görmeniz mümkün olabilecek durumlar arasında yer alır.

PA Puanı Neye Göre Hesaplanıyor?

PA puanı hesaplanırken dikkate alınan durumlardan bahsetmek gerekirse:

  • Moscape,
  • Web sitenizde bulunan link sayıları,
  • MozRank içerisinde web sitenizin ne durumda olduğu,
  • MozTrust dereceniz PA puanınızı etkileyebilecek bazı durumlar arasında olarak görülebilir.

PA Puanını Yükseltmek için ne yapılabilir?

Direkt olarak PA puanınızı etkilemeniz mümkün olmayabilir PA puanı hesaplanılırken kullanılan değerler değişkenlik gösterebildiğinden PA puanlarınızda da değişiklikler yaşarsınız. PA puanını etkilemek dikkatli bir çalışma gerektirebilir. Backlink çalışmalarınıza siteniz içerisinde bulunan bağlantıların kırık link olmamasına ve sitenize gelen bağlantıların kaliteli olmasına özen gösterebilirsiniz.

PA puanı web sitenize bağlı olarak değil web sayfalarınıza bağlı olarak gerçekleştirilir bu nedenle web sayfalarınız içerisindeki SEO çalışmalarınıza özen gösterilebilir.

PA Puanı Sorgulama aracı Nasıl Kullanılır?

PA puanı sorgulama işlemi için web sayfalarınızın alan adlarını web sayfamız içerisinde yer alan kısım içerisine yapıştırmanız gerekir. Her bir web sayfası için tek tek sorgulama yapmanıza gerek kalmadan aynı anda 20 farklı web sayfasının PA puanını hesaplayarak hızlı bir sonuç elde etmeniz mümkün olabilir.

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?