Rgb Renk Kodları Oluşturucu

Web siteleri tasarımında en çok kullanılan renk tonları kırmızı mavi ve yeşil olarak söylenilebilir. Bu renk tonları web siteleri için en çok tercih edilen tonlar olarak söylenilebilir. Bu renk tonları kullanılarak oluşturulabilecek pek çok farklı renk tonu bulunur ve sonsuz bir uzay alanı olarak tanımlanması mümkün olabilir. Web sitelerinin oluşturulması için bu renklerin karıştırılması tercih edilebilir.

Hex Renk Tonu Nedir?
Hex renk kodu bulma işlemi için web sitemizde yer alan ücretsiz olarak kullanabileceğiniz SEO araçlarımız içerisinde yer alan özelliğimizi kullanarak web sitenize tanımlamanız gereken renk kodlarını kolaylıkla bulabilirsiniz.

RGB renklerinizi hex koduna dönüştürme işlemi sayesinde tema olarak kullanacağınız renk tonunu kolaylıkla belirleyebilir ve kodu web sitenize tanımlayabilirsiniz.

Peki, Renklerde Hex Kodu Ne Anlama Gelir?

Web sayfaları içerisinde renkler genellikle html olarak kodlanırlar.

Hex kodu işe kırmızı mavi ve yeşil tonlarını birleştirerek oluşturulan renklerin temsil edilmesine verilen isim olarak tanımlanabilir.  Renk kodları web sitelerinin tasarımı için oldukça büyük bir değere sahiptir.

Renk kodları site içerisinde pound işareti veya hastag işareti ile başlar şekilde oluşturulabilir. Hastag veya pound işaretinden sonra 6 simge bir araya getirilir bunlar renk veya sayı olabilir. İlk 2 simge kırmızı sonraki iki simge yeşil ve kalan iki simge mavi renge karşılık gelecek şekilde oluşturulur ve web siteniz içerisinde yer alır. Yaygın olarak hex kodlarını ezberlemek ve kullanmak zor olabilir bu neden ile sitemiz içerisinde yer alan ve kullanımı oldukça pratik olan aracımızı tercih ederek zamandan kazanırken istediğiniz renk tonlarını kolaylıkla oluşturabilir v3e kodlarını da kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Pratik bir kullanım sağlayan bu araç dijital dünya içerisinde web sayfalarında en çok kullanılan renk tonlarını sizin istediğiniz karışımları kod haline getirerek işinizi kolaylaştırmak adına özel olarak tasarlanmıştır demek mümkün.

Özellikle e-ticaret siteleri için renk tonlarının özenle seçilmesi oldukça önemlidir. Site ziyaretçilerinizi satın almaya yönelik olarak oluşturacağınız renkler sayesinde kolaylıkla etkileyebilirsiniz. Bunun dışında web siteniz için tercih edeceğiniz akılda kalıcılığı yüksek renkler sayesinde marka bilinirliğinizi de arttırmanız mümkün olabilir.

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?