Sayfa Hız Kontrolü Aracı

Web sayfanızın hızını SEO araçlarımız arasında ücretsiz olarak bulunan ‘sayfa hız kontrolü’’ aracımız sayesinde kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Web sayfanızın hızını öğrenmek için ilgili alana hızını öğrenmek istediğiniz web sayfasının URL metnini girebilir daha sonrasında ‘’Gönder’’ butonunu tıklayarak kısa süre içerisinde web sayfanızın hızını öğrenebilirsiniz. Web sayfalarının yüklenme hızı sayesinde site ziyaretçileriniz iççin de arama motoru botları içinde olumlu değerlendirilebilecek bir web sayfasını kolaylıkla oluşturabileceğinizi söylemek mümkün.

Web sayfasının Hızlı Olması Neden Önemli?

Web sayfalarının 2-3 saniyeden uzun sürede açılması gibi durumlar kullanıcıların web sayfasını terk etmesine neden olabiliyor. Web siteniz içerisinde uzun süre kalan web sayfası misafirleri Google ve diğer arama motorları üzerinde web siteniz için olumlu bir etki yaratabilirken web sayfanızda gezinen misafirleriniz site içerisine girdikten sonra kısa süre içerisinde web sayfanızdan ayrılırsa bu arama motoru üzerindeki sıralamanızı kötü etkileyebilecek durumlar arasında bulunuyor diyebiliriz.

Web sitemiz içerisinde bulunan Sayfa hız kontrol aracı sayesinde web sayfanızın hız oranını birkaç saniye içerisinde hesaplayarak gerekli iyileştirme çalışmalarınızı web sayfanız üzerinde gerçekleştirebilirsiniz.

Web Sayfasının Hızı Nasıl İyileştirilir?

Eğer aracımız sayesinde web sayfanızın yeteri kadar hızlı olmadığınızı fark ederseniz daha yüksek hızlı bir web sayfası geliştirebilmeniz veya var olan web sayfanızın daha hızla hale gelmesine yardımcı olarak birkaç ipucu vermemiz mümkün olabilir.

  • Sunucularınızın yanıt verme süresini azaltın
  • http isteklerini en düşük seviyede tutmaya özen gösterin.
  • Görselleriniz üzerinde web siteniz açısından yararlı olabilecek iyileştirme çalışmalarında bulunun. Görseller web sayfasını hızını yüksek oranda etkilerler demek mümkün olabilir. Bu nedenle web sayfanız için kullandığınız görselleri uygun bir bicide seçmelisiniz. Görsel sıkıştırma araçlarından yardım alarak görsellerinizi sıkıştırmak web sitenizin hızı inç faydalı olabilir.
  • Web siteniz içerisinde bulunan aktif eklentiler web sayfalınızın hızının düşmesine neden olabilir gereksiz eklentileri kaldırarak hem daha iyi bir SEO çalışması sağlayabilir hem de web sitenizin hızını yükseltebilirsiniz.

Web sayfalınızın hızlı olması sayesinde diğer web siteleri arasında önem çıkmanız zaman içerisinde mümkün olabilirken. Site ziyaretçilerinize kaliteli bir deneyimi de kolaylıkla yaşatabilirsiniz.

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?