Site Çözünürlük Kontrolü

Web sayfanızın görünüşü için oldukça önemli durumlar arasında yer alan konulardan bir ekran çözünürlüğüdür diyebilir. Kaliteli bir ekran çözünürlüğü SEO için oldukça önemli olan konular arasında yer alır web sitesi ziyaretçileri tarafından en çok önemsenen konulardan biri web sitenizin nasıl göründüğüdür diyebiliriz. İyi bir görünüm sayesinde hem kullanıcılara daha iyi bir deneyim yaşatabilmeniz mümkün olabilir. Hem de kaliteli görüntü sayesinde arama motoru üzerinde üst sıralarda yer almanız kolaylaşabilir.

Web sitenizin tasarım yapısının kaliteli olması ve daha iyi bir görünüş sağlaması açısından pratik bir yöntem olarak kullanılan site ekran çözünürlük kontrolü aracımızı kullanabilir. Kısa süre içerisinde web siteniz için gerekli düzenlemeleri gerçekleştirebilirsiniz.

Site Çözünürlük Kontrolü Ne İşe Yarar?

Web sitenizin farklı boyutlarda nasıl bir görünüş sağladığını bu aracımız sayesinde kolaylıkla anlayabilirsiniz. Ücretsiz olarak sunulan ‘’Site Çözünürlük Kontrolü’’ aracımız sayesinde özellikle farklı boyuttaki ekranlar üzerinden web sitenize ulaşım sağlayan kişiler tarafından sitenizin nasıl göründüğünü çözümleyebilirsiniz.

Çözünürlük kontrolü sayesinde web sayfanızın bilgisayar ekranları veya mobil ekranlar üzerinde nasıl göründüğünü kolaylıkla kontrol edebilirsiniz.

Özellikle mobil aygıtlar üzerinde web sayfanızın nasıl göründüğünün oldukça önemli olduğunu söylemek mümkün.

İnternet kullanıcıları hızlı ve pratik bir yol olarak web sayfalarında gezinmek için mobil aygıtlarını sıklıkla tercih ediyor bu nedenle web sitenizin mobil uyumlu olarak oluşturulması oldukça önemli. Mobil uyumlu oluşturulan web sitelerinin SEO çalışmaları açısından diğer sitelere göre daha başarılı olduğunu söylemek mümkün olabilir. Yani doğru çözünürlük ayarları sayesinde arama motorunda üst sıralarda bulunmanız kolaylaşabilir.

Site Çözünürlük Kontrolü Nasıl Çalışır?


Site Çözünürlük Kontrolü aracımızı kullanmak için web sitenizin URL metnini ilgili olan boş alana tam olarak yapıştırmalısınız daha sonrasında Ekran çözünürlüğünü seçmeniz gerekiyor.

  • 160x160 Pixel
  • 320x320 Pixel
  • 640x480 Pixel
  • 800x600 Pixel
  • 1024x768 Pixel
  • 1366x768 Pixel
  • 1152x864 Pixel
  • 1600x1200 Pixel

Seçenekleri arasından web sayfanızın hangi çözünürlükte görüneceğini tercih edebilir ve4 ilgili boyutta ekranınızı görüntüleyebilirsiniz.

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?