Site Haritası Oluşturucu

Site haritası oluşturucusundan ve nasıl kullanılacağından bahsetmeden önce site haritasının (Site Map) ne olduğundan bahsetmek gerekir ise:

Site haritası arama motoru botları ve internet sitesi ziyaretçileriniz için erişilebilir olan web sayfalarını ve bağlantılarını oluşturmanızı sağlar. Arama motoru botları sitenizi oluşturmuş olduğunuz site haritanıza uygun olarak tarar.

Yani oluşturacağınız site haritası sayesinde arama motoru botlarının sitenizi nasıl taraması gerektiğini onlara bildirmiş olursunuz diyebilir. Site haritası oluşturmanız sayesinde web sitesi ziyaretçileriniz tarafından istedikleri web sayfanızı site üzerinde bulmaları kolaylaşabilir HTML dosyası olan site haritası sayesinde web sitesi ziynetçileriniz site içerisinde hangi içeriği nerede bulacağını anlayabilir.

Site Haritası oluşturarak hem web sitesi ziyaretçileriniz hem de Google botları için fayda sağlayabilirsiniz.

Peki, site haritası oluşturmanın faydaları nelerdir?

Site haritası oluşturmak SEO için önemli etkenler arasında yer alır site haritası oluşturulmuş web siteleri arama motoru üzerinde daha üst sıralarda yer alabilir.

Eğer büyük bir web sitesi sahibi iseniz site haritası kullanarak web sitemizi kolaylıkla organize edebilirsiniz. Bu site ziyaretçileriniz için büyük bir fayda sağlatır çünkü erişmek istedikleri bağlantılara daha kolay bir şekilde erişme olanağını onlar için sağlama konusunda site haritası oluşturmak önemli etkenler arasında bulunur diyebiliriz.

Google botları tarafından içeriklerinizin anlaşılmasını kolaylaştırırsınız: Yani içerikleriniz arama motoruna uyumlu olarak oluşturulduğunda arama motoru tarafından da uygun bir şekilde kategorize edilir ve erişilebilirlik kolaylaşır diyebiliriz.

Sitenizi güncel tutmak site haritaları sayesinde kolaylaşır. Eklemek istediğiniz içeriği hangi kategori içerisine nasıl uygun olarak eklemeniz gerektiği ile ilgili fikri site haritaları sayesinde kolaylıkla elde edebilirsiniz.

SEO çalışmaları içerisinde önemli bir yere sahip olduğunu söyleyebileceğimiz dâhili bağlantıların site içerisinde nereye eklenmesi ile ilgili fikre site haritaları sayesinde ulaşabilirsiniz.

Site Haritası Nasıl Oluşturulur?

Manuel olarak veya site oluşturucular sayesinde site haritanızı oluşturabilirsiniz.

Sitemiz içerisinde yer alan ve ücretsiz SEO araçları içerisinde yer alan ‘’Site Haritası Oluşturucu’’ sayesinde kolaylıkla site haritanızı oluşturabilirsiniz.

Site haritası oluşturucu nasıl kullanılır?

Web sitemizde yer alan site haritası oluşturucuyu oldukça kolay bir şekilde kullanabilirsiniz.

Alan adınızı girdikten sonra web siteniz ile ilgili istenilen özellikleri ilgili boşluklara girin. Daha sonrasında kolay bir şekilde site haritanızı oluşturabilirsiniz.

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?