Site Link Analizi

Web sitemiz içerisinde bulunan SEO araçlarımız arasında yer alan ve ücretsiz hizmetlerimiz arasında bulunan site link analizi aracımız sayesinde web sitenizde yer alan dofollow ve nofollow etiketleri kolaylıkla kontrol edebilirsiniz.

Dofollow ve Nofollow etiketleri ne işe yarar?

Site içi SEO çalışmaları ve site dışı SEO çalışmaları web sitenizin arama motorları üzerindeki sıralaması ile ilgili önemli bir yere sahiptir diyebiliriz. Buna bağlı olarak yapılan site dışı SEO çalışmaları içerisinde önemli olarak görülen backlink çalışmaları için dofollow ve nofollow linklerinin kullanıldığı söylenilebilir.

Nofollow link: Backlink verilen sitenin ne derece güvenilir olduğunu bilmediğiniz takdirde bağlantı için nofollow linki kullanabilirsiniz. Bu link sayesinde siteniz üzerinden vermiş olduğunuz bağlantı arama motoru botları tarafından incelenmeyecektir. Bu sayede güvenilirliğinden ve kalitesinden emin olmadığınız bir bağlantıya referans olarak gözükmeden siteniz içerisinde yer verebilir ve arama motoru içerisinde sıralamanıza zarar vermeden bulunabilirsiniz.

Dofollow Link: Google botları tarafından incelenen linklerdir. Dofollow linki içeren bağlantılar Google botları tarafından incelenen bağlantılar olarak bilinir. Yanı siteniz üzerinden vermiş olduğunuz linklerin Google botları tarafından incelenmesi gerçekleştirilir. Kalitesine güvendiğiniz ve kaynağından emin olduğunuz bağlantılar için bu linkleri kullanabilirsiniz.

Bu linklerin kullanımı sayesinde:

  • Arama motoru üzerinde daha üst sıralarda yer almanıza destek sağlayabilirsiniz.
  • Kaliteli backlinkler sayesinde site güvenilirliğiniz ve web site ziyaretçi sayınızda artış görünebilir.
  • Sayfanız Google botları tarafından daha çok ziyaret edilir ve bu sayede daha fazla index almanız gerçekleşebilir.
  • Web sitenizin kalite puanında artış gözlemlenebilir. Google tarafından sitenizde bulunan bazı kriterlere uygun olarak pagerank değeri oluşturulur bu değere kalite değeri denilebilir. Kalite değerinizin artması size web sitenizin değerinin artması anlamına gelebilir.

Sitemiz içerisinde bulunan backlink kontrol aracı sayesinde siteniz için dofollow ve nofollow bağlantılarını kontrol edebilirsiniz.

Backlink alımı için önemi olan kaliteli backlinkler almaktır güvenilir olmayan sayfalardan aldığınız backlinkler nedeni ilke site güvenilirliğiniz ve arama motoru içerisindeki sıralaması düşebilir. Bu neden ile kaliteli web sitelerinden backlink almak oldukça önemlidir denilebilir.

Site link Analizi sayesinde hem kolay hem de ücretsiz olarak linklerinizi kontrol edebilirsiniz.

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?