Site Sunucu Sorgulama

Site sunucu sorgulama (hosting sorgulama) Sitenizin arama motoru üzerinde daha üst sıralarda yer almasına yardımcı olan ve size sunduğumuz hizmetlerimiz arasında bulunan tamamen ücretsiz olarak kullanabileceğimiz pratik ve birkaç dakika içerisinde size yardımcı olabilecek bir SEO aracıdır. Herhangi bir web sitesinin site sunucusunu kolaylıkla sorgulayarak web sitesinin hangi firmaya ait olduğunu kolaylıkla öğrenebileceğiniz SEO aracımız oldukça işinize yarayabilecek araçlarımız arasında bulunuyor.

Site Sunucu Nedir? Hosting Nedir?

Hosting internet site sunucularını barındırmaya yarayan ve web sitenizin erişilmesini sürekli hale getirmeye yardımcı olur. 7/24 ulaşılabilir bir sunucunuz olması ve hızlı bir erişim sağlanılması sayesinde internet içerisinde web site ziyaretçileriniz tarafından sayfanızın sürekli olarak tercih edilmesini ve web site ziyaretçilerinizin siteniz içerisinde daha fazla vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz.

Bilgisayarlarınız içerisinde hard disk üzerinde veya başka alanlarda verilerinizi riski ve kaybolacak bir şekilde tutmak yerine çeşitli site sunucularından verilerinizi tutabileceğiniz başka bir alan tercih ederek çok daha kaliteli bir hizmet alabilecekken aynı zamanda verilerinizi de daha güvenilir ve kişisel ya da kurumsal olarak bu site sunucularının içerisinde barındırabilirsiniz. Kaliteli bir sunucu seçmeniz bu noktada çok önemli bir yere sahip olarak görülebilir.

Peki, Site Sunucusunun SEO’ya Etkisi Nedir?

SEO uzun süreli ve sabır gerektiren bir çalışmalıdır iyi bir hosting seçimi sayesinde SEO çalışmalarınızın daha başarılı hale gelmesine yardımcı olabilirsiniz. İyi bir hosting şirketi seçerek SEO performansınızı yükseltmeniz mümkün olabilir. Web sitenizin hızlı olması ve sürekli olarak arama motoru içerisinde aktif durumda olması ayrıca sürekli erişilebilir bir hizmet sağlaması arama motoru sıralamanız üzerinde etkili olan durumlardan biri olarak görülebilecekken aynı zamanda. İnternet sitesi ziyaretçileriniz tarafından sitenizin kaliteli ve güvenilir olarak bulunmasına da yarımcı olabilecek etkenler arasında görülebilir.

Site Sunucu Sorgulama Aracı Nasıl Kullanılır?

Site sunucu sorgulama aracımızda bulunan URL girişi sağlanması gereken alana ilgili web sitesinin URL metnini eksiksiz olarak girdikten sonra ‘’gönder’’ butonunu tıklayınız. Daha sonrasında web sitesinin hangi sunucu sayesinde erişebilir bir hizmet verdiğini kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?