Sunucu Durum Sorgula (Server Durum Kontrol)

Sunucu Durum Sorgula (Server Durum Kontrol)

Ücretsiz sunucu durum sorgulama aracımız sayesinde zamandan tasarruf sağlayarak güvenilir bir hizmet alabilirsiniz.

Sunucu Durum Kontrol Aracı Nedir? Server kontrol aracı sayesinde web sitenizin sunucusunun çevrimiçi mi yoksa çevrimdışı mı olduğunu kolaylıkla görebilirsiniz.

Sunucu Durum Sorgulama Neden Gerçekleştirilmeli?

Web sitenizin güncel olup olmadığı arama motoru botları tarafından önemsenen durumlar arasında yer alır. Arama motoru içerisinde güncel sitelerin daha üst sıralar içerisinde yer alması kolaylaşır. Bu neden ile sitenizin güncelliğini koruma k ve çevrimiçi olmasını sağlamak hem web sitenizin ziyaretçi sayısını arttırabilecek hem de Google veya farklı arama motorları üzerinde daha yukarıda olmanızı sağlayarak potansiyel ziyaretçilerinde sitenizi ziyaret etmesini kolaylaştıracak bir noktadır demek mümkün.

Sunucu Durum Kontrolü Nasıl Çalışır?

Server durum kontrolünü çalıştırmak için denetlemek istediğiniz web sayfasının URL metnini ilgili alana yapıştırmanız gerekiyor. Sonrasında ‘’Gönder’’ butonuna tıklayarak kısa bir süre içerisinde web sayfanızın çevrimiçi durumda mı çevrimdışı durumda mı olduğunu öğrenebilirsiniz. 

Sitenizin çevrimiçi durumda olması halinde her şeyin yolunda olduğunu söylemek mümkün. Siteniz güncel ve aktif olarak kullanımda olarak görülüyorsa web siteniz için gerçekleştirdiğiniz çalışmalara devam edebilirsiniz. Fakat web siteniz SEO aracımız ile sorgulama gerçekleştirdiğinizde çevrimdışı olarak görünüyorsa web siteniz ve web siteniz içerisinde bulunan içerikler hakkında çalışmalar yapmanız gerektiğini önermek mümkün olabilir. Sunucunuz nedeni ile siteniz üzerinde bağlantı kopması yaşamanız ve sunucunuzun aktif olarak görüntülenememesi site ziyaretçilerinizin web sayfanız içerisinde gezinemeyeceği anlamına gelir bu da arama motoru içerisindeki sıralamanızı etkileyecek durumlar arasında görülebilir.

Server durum kontrolünü web sayfalarınız için düzenli aralıklarla gerçekleştirmeniz ve web sitenizin aktif kalmasını sağlamanız için doğru sunucu bağlantıları kullanıyor olmak gerekir. Bu durumla alakalı olarak ekibimize danışabilir ve çeşitli hizmetlerimizden kolaylıkla faydalanabilirsiniz.

Sunucu durum kontrol aracımız sayesinde web sayfalarınız için oluşturmuş olduğunuz URL metinlerini tek tek kontrol etmek yerine farklı web sayfalarınız için var olan URL metinlerinizi tamamen doğru sonuçlar alarak aynı anda kontrol edebilirsiniz. Hem pratik hem de kolay bir kullanım sağlayan bu aracımız sayesinde sitenizi sürekli aktif tutmanız kolaylaşabilir.

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?