Tarayıcım Ne?

Web sitemiz içerisinde ücretsiz olarak sunulan hizmetlerimiz arasında bulunan SEO aracımız sayesinde web tarayıcınızın bilgisine kolaylıkla ulaşmanız mümkün olabilir.

Tarayıcılar internet içerisinde web sayfalarını ziyaret etmenizi kolaylaştıran yazılım türleri olarak açıklanabilir. En çok tercih edilen web tarayıcıları Google chrome, safari internet Explorer, firefox olabilir pek çok internet tarayıcısı arasından bu tarayıcılar e çok tercih edilen tarayıcılar olarak söylenilebilir.

İnternet kullanıcıları özellikle bir web site oluşturucu tercih ederse kullanacakları web tarayıcıları ve farklı web tarayıcıları üzerinde bu web sitelerin nasıl görüneceği büyük bir önem taşır olarak söylenilebilir.

Kaliteli ve güvenilir bir hizmet sunan tarayıcılar internet kullanıcıları tarafından en çok tercih edilen tarayıcılardır. Şuanda en çok tercih edilen web tarayıcılarından biri Google Chrome olarak biliniyor bu tarayıcı hem uygun fiyatlı hem de kaliteli bir hizmet sağlaması sayesinde en çok tercih edilen tarayıcılar arasında bulunuyor.

Web Tarayıcılarının Özellikleri Nelerdir?

Web tarayıcıları arama motoru üzerinde web sayfalarını görüntülemenizi kolaylaştırırken aynı zamanda internet kullanıcılarının daha kolay bir internet deneyimi yaşamasında yardımcı olabilir.

Web tarayıcıları içerisinde adres çubukları bulunuyor. Adres çubukları sayesinde giriş sağlamış olduğunuz web sitesinin URL metnini görüntüleyebiliyorsunuz. Adres çubuklar üzerinde yer alan çeşitli seçenekler sayesinde web sayfalarını yenilemek saylalar arasında hızlı bir şekilde gezinebilmek/geri gidebilmek mümkün olabiliyor.

Açılış sayfası: Web tarayıcılarının ana sayfası olarak bilinirler bu kısımda genellikle web tarayıcıları kişisel bir deneyim sunacak şekilde tasarlanabilirler.

 Yer İmleri:  İnternet içerisinde sıklıkla ziyaret ettiğiniz web siteleri yer imleri içerisine kayıt edilir. Yer imlerini kullanmanız sayesinde tarayıcılar içerisinde daha hızlı hareket edebilir ulaşmak istediğiniz web sitesine kobaylıkla ulaşabilirsiniz.

Gizli sekme: Eğer web sayfaları aracında gezinti yaparken kayıt altında olmasını istemiyorsanız gizli sekme seçeneğini tercih edebilir e web sitesi içerisinde güvenli bir deneyim sağlayabilirsiniz. Ziyaret geçmişiniz, şifreleriniz ve benzeri hareketleriniz gizli sekme üzerinde işlem yaparken kayıt altına alınmayabilir.

Eklentiler: kullanıcıların istediğine yönelik olarak daha kaliteli bir tarayıcı kullanımı deneyimi yaşamasına yardımcı olurlar. Translate (Çeviri) çerezleri, reklamları engelleme gibi araçlar eklentiler dediğimiz kısımda yer alır.

Şifre kaydetme:  farklı sosyal medya ağları veya farklı web siteleri arasında kullanıcılar sıklıkla geziniyor ve bu da çoğu zaman birden fazla şifre anlamına gelebiliyor. Ayrıca sürekli olarak bir web sitesi için parola girişi sağlamak pratik bir durum olarak görülmüyor. Tarayıcılar şifreleri kaydederek internet kullanıcılarına kolaylık sağlıyorlar.

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?