Ücretsiz Kaynak Kodu Görüntüleyici

Web sitemiz içerisinde bulunan SEO araçlarımızdan biri olan web sitesi kaynak kodu görüntüleyici sayesinde tamamen ücretsiz bir şekilde ve pratik olarak herhangi bir web sitesinin kaynak kodunu görüntüleyebilirsiniz. Kısa zaman içerisinde herhangi bir web sitesinin kaynak kodunu görüntülemeye yardımcı olacak bu aracımız sayesinde hem web siteniz için hem de SEO için internet sitenizi geliştirmek kolaylaşabilir.

Web Sitesi Kaynak Kodu Ne İşe Yarar?

Kaynak kodlarının ne olduğundan bahsetmek gerekirse her web sitesinde var olan kodlar olduğunu söylemek mümkün olabilir. Web sitelerinin düzgün bir biçimde görüntülenebilmesi kaynak kodları ile ilgilidir. Web siteniz için oluştururken kullanılan yazılımların kodlanması sayesinde bu yazılar makine diline çevrilir. Kaynak kodları evrensel olarak internetteki web siteleri için kullanılır.

Bütün web sitelerinde kaynak kodu bulunabilir fakat bazı işletmeler veya ar amacı taşıyan web siteleri kaynak kodlarının görüntülenmesini engelleyebilir. Web sitelerinin alt yapılarında ne olduğu öğrenmek adına kaynak kodu görüntüleyici kullanmak özel bir aracı tercih etmek doğru bir şekilde hızlı sonuçlar almanıza sağlamaya yardımcı olabilir.

Kaynak Kodları ve SEO

Kaynak kodları SEO açısından da önemli olan kodları ve etiketleri içerirler

Kaynak kodları içerisinde meta etiketlerini görüntüleyebilirsiniz.

Başlık etiketi (title tag) Özellikle site içi çalışmalar içerisinde oldukça önemli bir yere sahip olarak bilinir. Title tag aynı zamanda web site kullanıcıları için arama motoru üzerinde nasıl görüneceğinizi belirleyen başlıklar olarak tanımlanabilir.

Açıklama etiketi: Açıklama etiketi yine arama motoru üzerinde siteniz ile ilgili özet bilgiyi sunarak internet kullanıcılarının sitenize giriş sağlamasına yardımcı olabilecek olan web siteniz ile ilgili özet bilgiyi sunar. Tercihen 160 kelime uzunluğunda olan alanlar olarak oluşturulur. SEO için oldukça önemli çalışmalar arasında bulunan bu çalışma sayesinde bir nevi web sitenizin pazarlama çalışmasını da gerçekleştirirsiniz.

Dofollow ve Nofollow linkler: Web sayfası içerisinde bulunan linklerin arama motoru botları tarafından taranıp taranmadığını gösterirler. Dofollow alan linkler Google botları tarafından indexlenir ve güvenilir taranabilir bağlantılardan olurlar. Nofollow linkler ise web sayfası içerisinde incelenmezler ve genellikle kaynağından emin olunmayan linkler için kullanılır.

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?