Ücretsiz renk seçici

SEO araçlarımız arasında ücretsiz olarak bulunan renk seçici aracımızı kullanarak web siteniz için kolaylıkla tema rengi belirleyebilirsiniz.

Renk seçici nedir? SEO için neden önemlidir?

Renk seçici uygulaması sayesinde oluşturacak olduğunuz web siteniz için uygun renkleri belirlemeniz oldukça kolay bir hale gelebilir. Özellikle renk uyumu konusunda zorlanan kişiler renk seçiciyi tercih ederek web siteleri için en uygun olan renklere kolaylıkla ulaşabilir.

Bir web sitesinin bütün olarak SEO yapısına uygun olması gerektiğini söylemek mümkün olabilir. Site ziyaretçilerinin siteniz içerisinde daha fazla vakit geçirmesi SEO açısından oldukça önemli bir durumdur bu nedenle siteniz içerisinde sadece içerik değil görseller de özenle tasarlanmış bir yapıda olmalı demek mümkün. Site ziyaretçilerinizi tema renkleriniz ile kolaylıkla etkileyebilirsiniz. Web sitenize ziyaret gerçekleştirildiği zaman ilk göze çarpan web siteniz içerisinde kullandığınız renklerdir diyebiliriz. Fazla göz yorucu olmaması ve diğer sitelerden farklı olması özgün ve kaliteli bir web sitesi oluşturduğunuza dair en dikkat çeken noktalar arasında görülebilir.

Web siteleri için renk seçimi nasıl yapılmalıdır?

  • Web siteleri için nasıl renk seçimi yapılması gerektiği ise başka bir konudur. Tema renkleriniz ne yansıtmak istediğinize göre belirletilebilir.
  • Web sitesi için renk tercih ederken dikkate almanız gereken bazı kriterlerden örnek vermek gerekirse:
  • Hangi yaş grubuna hitap ettiğinizi göz önünde bulundurabilirsiniz.
  • Ne ile ilgili bir site oluşturmuş olduğunuzu temel alarak bir renk seçimi yapabilirsiniz.
  • Web sitenizin renklerini logo ile uyumlu olacak şekilde oluşturabilirsiniz.
  • Renklerin enerjisinden ve kişiye hissettirdiklerinden faydalanabilirsiniz.
  • Hangi cinsiyet grubuna hitap ettiğinizi temel alarak tema rengi oluştuğumu tercih edebilirsiniz.

Renk seçici nasıl çalışır?

Web sitemiz içerisinde bulunan bu araç sayesinde pek çok rengin farklı tonlarını bir araya getirerek nasıl göründüklerini kolaylıkla inceleyebilirsiniz. Pek çok farklı tonu yanana getirerek sitenizin teması için en uygun renkleri bularak kullanabilirsiniz

Web siteleri için daha çok hangi renkler tercih ediliyor?

Web siteleri için en çok tercih edilen renk tonları kırmızı mavi ve yeşil olabilir bu renk tonlarına kısaca rgb’de denilebilir. Bu renkleri oluşturan farklı tonlar web siteleri için en çok tercih edilen tonlar arasında bulunur.

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?