URL Encoder / Decoder Nedir?

Web sitemiz üzerinde ücretsiz olarak bulunan SEO araçlarımız arasında yer alan URL Encoder / URL Decoder sayesinde URL metinleri oluşturabilir veya çözümleyebilirsiniz.

URL encoder ve decoder özelliği sayesinde web siteniz içerisinde bulunan web sayfalarının URL metinlerini kodlayabilir veya URL metin kodlarını çözebilirsiniz.  Yani web siteniz içerisinde bulunan URL metinlerini kullanıcı dostu hale getirmenize yardımcı olacak bir SEO aracı olduğunu söyleyebiliriz. Kullanıcı dostu URL metinlerini arama motoru botları tarafından daha kolay anlaşılabilmesinin yanı sıra web site ziyaretçileriniz için de daha fazla akılda kalmanızı sağlayabiliyor.

Neden URL Encoder / Decoder Kullanılmalı?

Web siteleri URL metinleri içerisinde yer alan ASCII karakterleri olabilir bu karakterlerin internet kullanıcıları tarafından daha anlaşılır hale gelmesini sağlamak önemlidir. ASCII karakterleri URL metninde yer almıyor olsa bile bazen kod çözümleyiciye ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu işleme ‘’URL Decode’’ adı verilir. Eğer URL metninizi kodlamaya ihtiyaç duyuyorsanız ise ‘’URL Encode’’ işlemi size yardımcı olabilir. SEO araçlarımız içerisinde bulunan ve ücretsiz olarak sunulan bu hizmetimiz sayesinde URL metinlerinizi kodlamak ve çözümlemek için bu pratik ve kolay yolu tercih edebilirsiniz. Hemen hemen herkes biliyor ki SEO dostu bir URL metni kullanımı arama motoru üzerindeki sıralamanız etkileyebilecek faktörler arasında bulunuyor.

URL metinleri içerisinde farklı kodlar yer alabiliyor ve bu kodların çözümlenmesi gerektiğinde farklı terimleri anlaşılır hale getirmek internet sitesi ile ilgilenen kişi tarafından uzun zaman harcanarak gerçekleştirilebiliyor. Bu neden ile otomatik olarak işlem yapan bir URL kod oluşturucu ve URL kod çözücü oldukça işinize yarayabilecek SEO araçları arasında görülebilir.  

URL Encoder / Decoder Aracı Nasıl Kullanılır?

URL kodu oluşturmak veya URL kodu çözümlemek istediğiniz URL metnini web sayfamız içerisinde bulunan alana giriniz.

Daha sonrasında boşluk alanının altında bulunan ‘’Gönder’’ butonuna tıklayın. İstediğiniz URL metninin kodu hızlı bir şekilde oluşturulsun veya URL kodu çözümlensin. Oldukça kolay ve pratik bir kullanım olanağı sağlayan bu aracımız sayesinde zamanınızdan tasarruf ederek hem siteniz için oldukça yararlı olan bu aracın kullanımını gerçekleştirebilirsiniz.

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?